kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hava sıcaklığı düşecek - HARİTALI

Giriş Saati : 21.04.2009 07:33
Güncelleme : 21.04.2009 18:38
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; İç ve doğu bölgeler ile zamanla ülke geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik), Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt), İç ve Doğu Anadolu bölgeleri, K.Maraş, Adıyaman, Siirt, Afyon ve Kütahya çevreleri ile akşam saatlerinde İç Ege (Manisa, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyon, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri) ve Göller Yöresi (Isparta ve Burdur) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara bölgesinde kuzey ve kuzeydoğulu (Poyraz) rüzgar nedeniyle 1 ila 3 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), öğle saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ (Çorlu), Balıkesir (Bandırma) ve Kocaeli çevrelerinde kuvvetlice esecek.



METEOROLOJİ'DEN UYARILAR


ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerinde karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çanakkale, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Tekirdağ (Çorlu), Balıkesir (Bandırma) ve Kocaeli çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetlice esecek.

EGE: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyon, akşam saatlerinde Manisa, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyon, Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra K.Maraş, akşam saatlerinde Isparta ve Burdur çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu,Eskişehir ve Sivas çevreleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batısı (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Niğde, Konya'nın Cihanbeyli, Kulu, Yunak, Akşehir çevreleri) yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu,Sinop ve İnebolu çevreleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri (Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Siirt ve Adıyaman çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...