kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dördüzleri oldu dünyaları karardı

İHA
Giriş Saati : 21.04.2009 11:41
Güncelleme : 21.04.2009 18:38
Yeni Haber
7 senedir bebek hasreti çeken Top çifti, dördüzlerinin doğumuyla mutluluğu yakaladı. Ancak dördüzlere bakmakta zorluk çektiklerini belirten anne Fatma Top, "Bebeklerimize bez ve mama alamıyoruz. Yardıma ihtiyacımız var" dedi...
7 yıl önce evlenen Fatma Top ile Engin Top çiftinin çocuk hasreti 7 ay önce son buldu. Evlendikten sonra üç sene boyunca tedavi gören ve tedavi sonunda bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Top çiftinin dramı ise ekonomik sıkıntıların ortaya çıkmasıyla başladı.

Tedavinin ardından dördüz beklediğini öğrenen anne Fatma Top, doktorların gebeliği iki bebeğe düşürebileceklerini, ancak bu durumun diğer iki bebeği de riske sokabileceğini öğrendikleri için dört bebeği de dünyaya getirmeye karar verdiğini belirtti.



Doğumdan önce tekstil sektöründe makinacı olarak çalışan Fatma Top, doğumun yaklaşmasıyla işinden ayrıldığını, doğumdan bir ay önce de eşinin işten çıkarıldığını ve sıkıntılarının başladığını ifade etti.

Dördüzleri Sude, Aleyna, Nazlı ve Ali Efe'nin ihtiyaçlarını gidermekte zorlandıklarını ve beraberinde yakınlarına ve çevreye de çok borçlandıklarını belirten Fatma Top, "Doğumda hastaneye, doğumdan sonra çevremize ve ev sahibimize çok borçlandık. Şu anda kira borcumuz beş milyara yaklaştı.Eşim işten çıkarıldıktan sonra inşaatlarda günlük işlerde çalışmaya başladı. Bebeklerimize bez ve mama alamıyoruz. Bebekler ağladıkça ben de ağlıyorum. Acil yardıma ihtiyacımız var" dedi.

İnsanların bir bebeğe bakmakta zorlanırken kendilerinin dört bebeğe birden bakmakta büyük sıkıntı çektiklerini belirten Fatma Top, "Kayınvalidem, eltim ve görümcem yardım ediyorlar. Gelip bebeklerimizle ilgileniyorlar.Ancak onların da bebekleri, bir hayatları var. Nereye kadar bu şekilde gidebilir?" dedi. Aylık 330 TL'lik ev kiralarını uzun zamandır ödeyemediklerini ve bebeklerin zorunlu ihtiyaçlarını da karşılayamadıklarını ifade eden Fatma Top, kendilerine uzanacak bir yardım eli beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Sosyal hizmetlere gidip yardım istedim. Kocanın karısını terk ettiği durumlarda ya da anne veya babanın engelli olduğu durumlarda yardım edebileceklerini söylediler. Şu anda çok zor durumdayız. Eşim günlük işler bulup çalışabiliyor. Ona bebeklerimizin ihtiyacını, evimizin kirasını karşılayabileceği bir iş lazım. Bebeklerime artık mama veremiyorum. Sütle ekmek karıştırıp veriyorum, bazen çorba içiriyorum. Gerçekten yardıma ihtiyacımız var."