kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cenevre Kitap Fuarı yarın başlayacak

CİHAN
Giriş Saati : 21.04.2009 15:36
Güncelleme : 21.04.2009 18:38
Yeni Haber
Frankfurt Kitap Fuarı'nın ardından kendi alanında Avrupa kıtasındaki en büyük organizasyon olan Cenevre Kitap Fuarı yarın başlıyor. Bu yılki fuarda Türkiye onur konuğu ülke...
Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Ayşenur Kurttekin, "Türkiye olarak fuarla ilgili bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Geçen yıl Frankfurt'taki kültür ve edebiyat çıkarmasından sonra bu sene İsviçre'de ikinci bir tanıtım hamlesi gerçekleştireceğiz."dedi.

Cenevre Kitap Fuarı çerçevesinde düzenlenecek Cenevre Türk Sinema Günleri ve 9 Mayıs'taki Cenevre Türk Günü ile ilgili hazırlıkların son durumunu değerlendiren Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Ayşenur Kurttekin, "Vatandaşlarımız bu üç önemli etkinliği de takip etsin. Ne kadar büyük bir ülke ve ne derece zengin bir kültürden buralara geldiklerini kendi gözleriyle görsünler." dedi.

Cenevre Başkonsolosu Ayşenur Kurttekin, "Kitap Fuarı çerçevesinde Türk Sinema Günleri de düzenlenecek. Sinema günleri 23 Nisan'da başlayıp 13 Mayıs'a kadar devam edecek. 20 ayrı film var. Filmleri getirirken Fransızca alt yazısı olanları birinci derecede tercih ettik. Bir de ödül alanları getirmeye çalıştık.

3 Maymun, Mayıs Sıkıntısı, Duvara Karşı, Sürü, Yol, Muhsin Bey ve Beynelminel gibi filmler ilk aklıma gelenler. Cenevre'nin en görkemli sinemalarından birinde filmler gösterilecek. Biz İsviçreli yetkililere 20 filmin de kopyasını teslim ettik. Fuar için gelecek yazarlar arasında Nedim Gürsel ve Sema Kaygusuz da var. Kültür Bakanlığı üst düzey yetkilileri de fuar süresince burada olacaklar." diye konuştu.

Öte yandan üç ayrı etkinlikte de İstanbul özel çalışmalar yapacak. 2010'da Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, kitap fuarı, sinema günleri ve Türk Günü etkinliklerinde kendini İsviçrelilere daha yakından tanıtacak.