kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lüks, spor, safari hepsi ayrı Hadise!

İDİL DEMİREL
20.04.2009
Formula 1 ve Air Race'le dünyaya açılmayı hedefleyen BAE'nin başkenti Abu Dabi, lüks otel ve rezidanslarıyla dikkat çekiyor. Taksilerin favori şarkısı ise hiç de yabancı değil: Düm Tek Tek..
İstanbul'un 2006 ve 2007'de ev sahipliği yaptığı ve 2010'da yeniden ağırlamaya hazırlandığı uçak yarışlarının en heyecanlısı Red Bull Air Race'in 2009 serisini takip etmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deydik. BAE'yi oluşturan 6 emirliğin en büyüğü ve başkenti Abu Dabi, henüz havaalanından çıkarken gönlümüzü feth etti. Kapı önünde bekleyen taksiler, müziğin sesini sonuna kadar açmış Eurovision temsilcimiz Hadise'nin "Düm Tek Tek" şarkısını çalıyordu.

HAVUZDA MODERNLİK
Şehre adım atar atmaz ilk dikkat çeken kilometrelerce uzunluktaki son derece gelişmiş otobanlar, son derece pahalı araçlar oluyor. Ardından henüz inşa halindeki gökdelenler, lüks otel ve rezidanslar ile şehrin varlıklı ailelerinin sahip olduğu toprak renkli malikaneler gideceğiniz otele kadar gözünüze takılıyor. Birbirinden lüks otellerin plaj ve havuzlarında bikini giymiş 16-17 yaşında kızlar ile vücut geliştirme çalışmış modern giyimli erkek arkadaşlarını rahat şekilde görüyorsunuz. Bu mevsimde bile sıcaklığın 35 dereceleri bulduğu şehirde gündüz yollar bomboş... Evlerinde oturmayanlar kendini klimaların aralıksız çalıştığı alışveriş merkezlerine atıyor. En ünlü alışveriş merkezleri ise Marina Mall ile Abu Dabi Mall... Dünyanın en lüks markalarının bulunduğu Marina Mall'da Türk markası Koton'un en az Zara kadar büyük mağazası dikkatimizi çekiyor. Ülkede bir başka dikkat çeken şey spor merakı... Dev golf tesisleri, kriket sahaları, deniz sporlarına yapılan yatırım inanılmaz boyutta. Petrol gelirlerinin yanı sıra turizm gelirini artırmak isteyen Abu Dabi, büyük spor organizasyonlarını kendi topraklarına çekmeye çalışıyor. Bunlar arasında en popüler olanları ise hiç şüphesiz Formula 1 ve Air Race...
Haberin fotoğrafları