kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Babam gibi titiz, annem kadar duygusalım

10.04.2009
- Özlüyor musunuz?
- S.Ö:
30 senelik bir beraberlik, çok âşık olduk, çok sorunlar yaşadık. İkimizin de ikinci evliliğiydi. Zamanla ne kadar büyük olursa olsun sevgi, ya çok büyük dostluğa dönüşüyor ya da hiçbir şeye dönüşmüyor. O dostluğu arıyorum. Onu özlüyorum ama insan alışıyor.

- En yakın dostu kimdi?
- S.Ö:
Yaşar Kemal'in tüm kitaplarına Erdal'ın inanılmaz bir hayranlığı vardı. Oya Baydar da sevdiği yazarıydı. Yaşar Kemal'in bazı bölümlerini ezbere okurdu.

- Romantik miydi?
- S.Ö:
Çok. Ankara'da bir arkadaşımızın evine Zülfü Livaneli'yle geldiler. Orada yıldırım aşkı oldu. Bana Nâzım'ın 'Saman Sarısı'nı biliyor musun?' dedi. Okumaya başladı. Hayatımda Erdal kadar güzel şiir okuyanı görmedim Genco Erkal dahil. O okudukça ben ona âşık oldum, o okudukça bana âşık oldu. Beş gün sonra ilişkimiz başladı. Müşterek doğum günümüzdü. 26 Mart'ta valizi ile bana geldi bir daha da ayrılmadık. Ama bir dönem bir buçuk yıl boşandık. Sonra yeniden evlendik. Erdal çok büyük bir bağırsak ameliyatı geçirdi. Her hafta hastanede bana tekrar ilanı aşk ediyordu. Tekrar evlendik.

- Neydi sizi 30 sene bir arada tutan?
- S.Ö:
Birbirimize büyük hayranlığımız vardı. Son ana kadar. 'Erdal'ın ciğerinde bir gölge var,' dedi doktor. Tomografiye gittik. Çıkışta, teknisyen kadın kanser olduğunu söyledi. Azarladım kadını. Erdal 'Hakikaten çok seviyormuşsun beni,' dedi. Kanser olduğunu öğreniyor, ilk söylediği 'Sen beni ne kadar seviyormuşsun,' oluyor. Yani bizimkisi böyle bir sevgiydi.

-Annenizle ve babanızla özdeşleştirdiğiniz tarafınız ne?
-C.Ö:
Babam gibi titizim. Annem gibi de duygusal. Babam annem kadar duygusal değildi.