kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

İlahi adalet nerede diye soruyorum

03.04.2009
- Ölümden korkuyor musunuz?
- Düşünmedim, düşünmüyorum. Düşünmeye de gerek yok. O nasılsa olacak. Korksam ne olacak, korkmasam ne olacak. Herkes korkar tabii ama ben kimseye acı vermek, çektirmek, üzmek istemiyorum. Bir anda yok olayım uçayım gideyim istiyorum ama kolay değil. Kimseye dert olmak istemiyorum: çünkü o dert olmak bana da dert getirecek.

- Dua eder misiniz?
- Çocukluğumda iyi bir din eğitimi aldım. Babaannem büyüttü bizi. Mesela kalkınca hâlâ besmele ile kalkar, ilk sağ ayağımı atarım. Hâlâ banyoda abdest alırım. Dua ederim. Sıkıldığım zaman, bildiğim duaları özellikle. Hâlâ böyle şükrederim. Ama şükrettiğim kimdir onu bilemiyorum. Küçükken camiye gitmeye bayılırdım. Çok dinin içindeydim. Aradım gerçekten çok aradım. Ama bugünkü uygulama içerisinde insan ne diyeceğini bilemiyor. Bugünkü dünyada insanlara yapılan bu eziyetler karşınsında insan diyor ki, acaba gerçekten var mı böyle bir şey. Bu kadar insanları birbirine düşüren kırdıran bir sistemin içinde ilâhi adalet nerede diye soruyorum. Bazen cuk oturuyor. Mesela uğursuz bir insan birden bir kazada gidebiliyor. Nazara, kadere asla inanmam. Bir tek telepatiye inanıyorum. Bana çok sık olurdu bu. Ne oldu acaba diye düşündüğüm hastam arardı.

- Otoriteye hep karşı mıydınız?
- Evet. Çocukluğumdan beri böyle. Otoriteye karşıyım ama yasalara saygılıyım. Hep Mustafa Kemal'i örnek aldım kendime. Bir de Gandi. Kendime Kemalist feminist diyorum. Atatürk en büyük feministti. Değiştirmek için uğraşırım. Yasa çalışması yapıyor, teklifler gönderiyorum komisyonlara.

- Dikkate alıyorlar mı?
- Olabildiğince.

- Türkan Saylan olarak yaptırım gücünüzün ne kadar olduğunu düşünüyorsunuz?
- Pek fazla değil, ama doğru şeyler yaparsanız, doğru şeyleri algılayan insanlar var. Menfaatimizin olmadığını öğrendi herkes. Bir ara "Bunun arkasında ne var: Türkan hanım kaç para alıyor," diyenler de oldu.