kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Modellik yaparken pot kırmayalım!

Nihayet hepimiz Bush denilen kaba saba, savaş çığırtkanlığı yapan "Teksaslı" kovboydan kurtulduk! Yerine, duygu dolu, barışsever, Harvard'lı "kara adamı" oturttular. Kara adam ince. Ne yapacağını biliyor. Geldi, ağır aksak demokrat, laik, müslüman Türkiye'yi "Model" ülke olarak dünya vitrinine oturttu. Henüz düşünce sistemimiz değişmedi ama kabul edelim imajımız artık çok farklı.
Bu noktada ilk sözümüz IMF'ye!
Aylardır peşindeyiz. 25 milyar dolar kredi alabilmek için kırk takla attık. Bir kuruş bile alamadık. Derken Obama geldi, Türk Hazine'si aslan kesildi. İki günde üç ihale yaptı. 25 milyar dolarlık teklifi aldı. Sözümüz bitmedi ki!
Obama jesti bankalara da yetti. "Pusuya yatmış avcı" gibi bankacılık sistemi de harekete geçti. Özel sektöre "1 milyar lira" vermeyi çok görüp çalım atan, sanayiciye cimri davranan bankalar, nedense kamuya bir çırpıda 42 milyar lirayı takdim etti.
Demek ki, model ülke olmak yetiyor, model ülkeye güven böyle işte. Daha geçen ay AB'nin en güçlü ülkesi Almanya harekete geçmiş, hazine bonosu ihalesine çıkmıştı. Hiç teklif alamayınca ihaleyi iptal etmek zorunda kalmıştı.
Bu da bir gösterge!.. Galiba fellik fellik para arayan IMF bile sonunda bizi kıskanacak!
"Aman ha! Nazara gelmeyelim! Modellik yaparken pot kırmayalım!.." Uyarı, Avrasya İş Konseyleri Başkanı Tuğrul Erkin 'den geldi. Ermenistan, Gürcistan ve Azerbaycan' ı yakından izleyen Erkin diyor ki; " Tek millet, iki devlet dediğimiz Azerbaycan ile ilişkileri dağıtmayalım. Halklar incinmesin!"
Doğru söze ne denir?
Kafkasya denilen ve "saatli bomba" gibi karşımızda patlamaya hazır bekleyen bu bölgede ne yapılır ki?
Azerbaycan ile boru hatları konusunda stratejik ortağız. Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattında birlikteyiz. Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hattı ortaklığı sürüyor. Sırada "Nabucco" var. Türkiye olarak Azerbaycan'ı da Nabucco'ya bağlamak istiyoruz. Yapımı süren Kars-Tiflis-Bakü demiryolu projesi unutulur mu? Azerbaycan'dan 2 milyon ton petrol alıyoruz.
Tamam da her şey ekonomik değil.
Bölgede barış ve kardeşlik çok önemli!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın