kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BU SÜREÇ AYDINLANSIN..Ergenekon soruşturmasının Kıbrıs'a yansımalarına ilişkin Erdoğan, "Yargı gerekeni yapacaktır. Temennimiz odur ki bu süreç aydınlansın, hiçbir şey karanlıkta kalmasın" dedi.

Başbakan tatile çıkarken '1 Mayıs tatil olsun' dedi

Mesut ER SABAH
09.04.2009
Yerel seçim ve yoğun gündem maratonlarının ardından 'Müsaade edin, ailemle kendimi dinleme fırsatı bulayım' diyen Başbakan Erdoğan İstanbul'dan önemli mesajlar verdi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, "1 Mayıs'ın tatil olarak ilan edilmesi' konusunda işçi konfederasyonlarıyla görüşmesi için talimat verdiğini söyledi. Başbakan, 3 bakanla Üsküdar'daki evinde yaptığı görüşme ve partisinin İstanbul İl Başkanlığı'ndaki seçim değerlendirmesinin ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, bakanlarla görüşmeyi hatırlatması üzerine Erdoğan, şunları söyledi: AB sürecine yönelik olarak, Sendikalar Kanunu ve Toplu Sözleşme Kanunu'nu bir an önce Meclisimizden çıkaralım istiyoruz. Bir diğeri de her 1 Mayıs'ta gündeme gelen bir konu. 1 Mayıs'ın tatil olarak ilan edilmesi noktasında yarın Bakanımız Türk-İş, Hak-İş ve DİSK ile bir araya gelecek. Bu konuda kendilerine bir talimat verdim. 'İşçi konfederasyonlarıyla da bu konuyu görüşün ve 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesiyle ilgili konuyu müzakere edin' dedim." Yeni bir ekonomik önlem paketinin söz konusu olmadığını belirten Başbakan, kabinedeki revizyon konusundaki soruları yanıtlarken şöyle konuştu: "Böyle bir revizyon yapmak için ille seçim geçirmeye gerek yok. Doğru zaman her ülkede başbakanların takdiridir. Nitekim ben de böyle bir adımı Bakanlar Kurulu için de atabilirim. Ama bu adım bu hafta içinde mi olur daha sonra mı olur hep beraber görürüz." Ermenistan ile ilişkiler konusunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in tepkisi de sorulan Erdoğan "Azerbaycan ile Ermenistan arasında bu sıkıntı aşılmadıkça, Türkiye ile Ermenistan arasında bu süreci aşmamız da zorlaşır ve biz şu anda eğer alt düzeyde bazı teknik görüşmeler yapılıyorsa sebebi Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sürecin biraz daha önünden gitmek sureti ile hazırlıkları yapmaktır."

DENİZLİ'DE DİNLENECEK
AKP Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması ile fezleke hazırlanmasına ilişkin ise Erdoğan "Milletvekili arkadaşımızın kullandığı ifadenin terör örgütünü övecek veya terör örgütünü belli bir şekilde masaya getirecek bir ifade kullanacağına ihtimal vermiyorum" dedi. Erdoğan, tatile çıkacağının hatırlatılması üzerine de "Dünyada her liderin dinlenme hakkı vardır. Ben de insanım. Benim de ailem var. Seçim maratonundan sonra müsaade edin de birkaç gün ben de şöyle ailemle, çocuklarımla kendimi dinleme fırsatını bulayım" dedi. Tatilini yurtiçinde yapacağını belirten Başbakan'ın Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki Umut Termal Otel'de dinleneceği öğrenildi. Erdoğan, 2007 milletvekili genel seçimlerinden sonra da aynı otele gitmişti.