kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Savcı Murat Gök

'Süper Savcı' Gök'e yetki operasyonu

Ali EYCE - Fatih ŞENDİL Cevdet ÖZDEMİR - Ersan ATA
09.04.2009
İzmir ve çevresindeki yolsuzluk operasyonlarıyla dikkatleri çeken ve 'Süper Savcı' olarak adlandırılan Murat Gök'e görevden el çektirildi..
İzmir'de, bazı belediye başkanları ve memurların da şüpheliler kapsamında olduğu çok sayıda soruşturma yürüten Özel Yetkili Savcı Murat Gök, soruşturmalardan el çektirilerek Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarda görevlendirildi. İzmir'de 2 yıl önce özel yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak atanan ve operasyon savcısı olarak görevlendirilen Murat Gök, 5'i CHP'li, 2'si de AK Partili 7 belediyeye düzenlediği operasyonlarla kamuoyunun dikkatini çekmişti. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 2 bin 500 kişiden bin 300'ü tutuklandı. Murat Gök'ü önceki gece telefonla arayan özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar, "Bundan sonra İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşma savcısı olarak görev yapacaksınız" dedi. Dün İzmir Adalet Sarayı'ndaki görevine gelmeyen Gök'ün ilk açıklaması, "Bazı kişilerin yaptığım işler hoşuna gitmedi. Arı kovanlarına çomak soktum. İşleri ve düzenleri bozuldu" şeklinde oldu. Savcı Murat Gök'ün operasyon yapma yetkisi bir başka özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sait Demiröz'e verilirken, bir açıklama yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, olayın adliye içinde görev değişimi gibi rutin bir iş olduğunu öne sürerek, "Görev değişimi Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili'nin tasarrufunda ve benim bilgim dahilinde olmuştur" dedi.

20 GÜN RAPOR ALDI
Seçimin geçmesinin ardından "diğerlerinden daha fazla ses getirecek" bir operasyonun hazırlıklarını yaptığı iddia edilen Gök, SABAH'a yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bu ortamda, görev değişikliğimi, özellikle büyük operasyonlara başlayacağım sırada yapılması manidar bir olaydır. Birilerine dokundu. Eğer elimde yetkilerim olsaydı asıl olacaklar bundan sonra olacaktı. Yıllardır İzmir'de bir masanın etrafına çöküp nemalananların hesap verme zamanı gelmişti. Onlar gereğini yaptılar" dedi. Görevden alma kararının ardından 20 günlük rapor aldığı öğrenilen Savcı Murat Gök'ün, yakın çevresine istifa etmeyi düşündüğünü söylediği de iddia edildi. Savcı Murat Gök'ün Konak Belediyesi'ne yönelik yaptığı operasyonun soruşturması için başka bir savcı görevlendirilmişti. Bunun üzerine izne çıkan Gök'ün, geçtiğimiz Mart'ta izindeyken İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan'la görüştüğü ve kendisine engel olunduğu için görevini tam yapamadığını anlattığı iddia edildi. Savcı Gök'ün, ardından da Ankara´ya gidip Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le görüşüp durumu anlattığı öne sürüldü. Gök Ankara'daki temaslarıyla ilgili olarak da "Yürütmeyi planladığım bir soruşturma ile ilgili kaygılarım vardı, gidermek için Ankara'ya gitmiştim, gideremedim" diye konuştu.