kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Meltem Cumbul yalnızlaşan kadınların hikayesini anlatan bir senaryo yazdığını söyledi.

Doğum günlerinde kız kıza eğleniyoruz

08.04.2009
Meltem Cumbul kadınların devrim yaptıklarını zannederken iyice yalnızlaştıklarını söyledi: 27-40 yaş arası kadınlar kendi mezarını kazdı ve içine girdi. Yalnızlığın esiri oldular, şimdi yaşgünlerinde kız kıza eğleniyorlar. Senaryomda da bunu yazıyorum ..
CNNTURK'te Kürşat Başar'ın programına konuk olan Meltem Cumbul, Batılı hareket eden ve arada kalan kadınları 'yalnız kalan kuşak' olarak tanımladı. Bu kadınlarla ilgili bir senaryo yazdığını söyleyen Cumbul şunları anlattı:
* 27 yaşından başlayıp 40'a doğru ilerleyen kadınlarda şöyle bir durum söz konusu oldu; çağdaşlaşmak ve Batılılaşmak yolunda kadınlar bir devrim yaptıklarını zannettiler ama toplumsal yapı içinde yalnızlaştılar.

MELTEM CUMBUL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

KAFALAR DOĞULU
* Doğu toplumunda yetiştiği için ve özellikle anneleri ve çevresindeki diğer kadınlar tarafından evlenmeye, ilk erkek arkadaşının kocası olması ritüeline göre programlanan bu kadınlar, hareketleriyle Batılı; ancak kafasıyla Doğulu kaldılar.
* Genç kadınlar kendilerini tamamen karmaşık bir durum içinde buldular.
* Eğer bana sorarsanız, Türk toplumu Doğulu bir toplum.
* Türk erkeğinde hiçbir değişiklik olmadı, hep aynı yerdeler. Bu durum 27-40 yaş gibi bir aralıktaki kuşağı yalnızlaştırdı.

DEVRİM SANILDI

* Devrim yaptığını zanneden 27-40 yaş arasındaki bütün o kuşak ve süregelen kuşak aslında kendi mezarını kazdı ve onun içine girdi. Yalnızlığın esiri vaziyette 15-20 kişilik doğum günü partilerinde kız kıza eğlenir hale geldi.
* Los Angeles'ta kaldığım süre içinde iki tane sinema filmi senaryosu yazdım.
* Yazdığım hikayelerden bir tanesi o arada kalmış, kaybolmuş kuşağın kadınları üzerine. Çok gözlem yaptım...