kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Enkaz altından 100'den fazla kişi kurtarıldı

CİHAN
Giriş Saati : 07.04.2009 09:04
Güncelleme : 07.04.2009 23:11
Yeni Haber
İtalya'da dün meydana gelen deprem sonrası enkaz altından 100'den fazla kişi kurtarıldı. ..
Bölgedeki arama kurtarma birimleri, enkaz altından kurtarılanların sayısı 100'e ulaştığını söyledi. Şu anda çadırlarda kalan insan sayısı 10 bin olmakla beraber, bu sayının 20 bini bulması bekleniyor. Şimdiye kadar 25 bin kişinin güvenli bir şekilde kalabileceği 13 bölge oluşturuldu.

Evsiz kalan depremzedeler için Abruzzo kıyısındaki otellerde 15 bin civardaki çadırlarda ise 5 bin kişilik yer tahsis edildi.

1 GÜN SONRA GENÇ BİR KIZ ENKAZ ALTINDAN CANLI ÇIKARILDI

İtalya'nın orta kesimlerindeki L'Aquila kentini vuran şiddetli depremin yol açtığı enkazın altından 23 saat sonra 24 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kız çıkarıldı.

Resmi Ansa ajansının bildirdiğine göre, dört katlı bir binanın enkazı altından çıkarılan Marta Valente'nin sağlık durumu iyi.

Valente'yi kurtaran mağara bilimci (speleolog) Aldo, genç kızı kurtarmak için çok hassas bir operasyon yürüttüklerini belirtirken, L'Aqiula kent merkezindeki bu binanın enkazının altında başka kişiler de bulunabileceğini kaydetti.

Depremin en çok etkilediği L'Aquila kentindeki kurtarma koordinasyon merkezinin son bilançosuna göre, ölü sayısı 179'a ulaştı.

Ölen 40 kişinin kimliklerinin henüz belirlenmediğini ifade eden arama ve kurtarma ekipleri, depremde kayıp sayısının 34 olduğunu bildirmişti.

Merkez üssü L'Aquila kentinin altında bulunan 6,2 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 1500 kişi yaralandı, 50 bin kişi de evsiz kaldı.

İtalyan sivil savunma kuruluşu, 10 binden fazla evin büyük çapta hasar gördüğünü bildirdi.