kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İtalya'da deprem: 150 ölü

YASEMİN TAŞKIN / ROMA
07.04.2009
6.3 büyüklüğünde deprem, İtalya'nın göbeğindeki Abruzzo bölgesini yerle bir etti. İlk rakamlara göre 150'ye yakın insan ölürken, 70 bin kişi ise evsiz kaldı..
İtalya'nın merkezinde bulunan Abruzzo bölgesinde dün 04.30'da (TSİ) 6.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonucu ilk rakamlara göre 150'ye yakın insan ölürken, 70 bin kişi de evsiz kaldı. Bölgenin başkenti Aquila'nın merkezdeki eski evlerinin önemli bir bölümü yıkılırken, modern binaların ise nisbeten daha az zarar gördüğü belirtildi. Aylardır sallanan Abruzzo bölgesi için Sivil Savunma Başkanı Bertolaso, "Önceden anons edilmiş bir trajedi" dedi.

UYARANA SORUŞTURMA!
Bu arada Ulusal Nükleer Fizik Enstitüsü'nün Gran Sasso Laboratuvarı'nda çalışan teknik uzman Giampaolo Giuliani, "radon" maddesinin ölçümü ile depremleri önceden öngören bir sistemi kullanarak Abruzzo depremini birkaç gün önceden haber verdi. Ancak bu uyarısı dikkate alınmadı ve hatta savcılık, halka alarm verdiği için Giuliani hakkında soruşturma açtı. Abruzzo bölgesinin başkenti Aquila'da Katedral'den, hükümet binasına, öğrenci yurduna, Duca Degli Abruzzi oteline kadar pekçok önemli binalar büyük hasar gördü. Ölüler arasında da 5 çocuk bulunduğu bildirildi. Sivil Savunma, depremin uykuda yakaladığını ve kurbanların sayısının artacağını vurguladı. Aquila'nın merkezinde zarar gören binaların yıkılmaya devam ettiği belirtildi. İtalya Başbakanı Berlusconi bakanlar kurulundan çıkarılan bir kararname ile "acil durum" ilan etti.

BÜYÜKELÇİ'DEN EKİP
Avrupa'da üniversite öğrencilerinin değişimini ön gören 'Erasmus Projesi' çerçevesinde Aquila'ya gelen yaklaşık 40 Türk öğrenci ise depremden sağ salim kurtuldu. Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Uğur Ziyal, elçilikten 3 kişilik bir ekibi görevlendirerek Aquila'ya gönderdi. Elçilik temsilcileri, öğrencilerin ilk ihtiyaçları için yardımcı oldu, evlerine dönmek isteyen 8 Erasmus öğrencisine dönüş imkânı hazırladı. Evsiz kalan öğrencilere de yer ayarlandı.
Haberin fotoğrafları