kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Moldova'da ayaklanma

Giriş Saati : 07.04.2009 17:22
Güncelleme : 07.04.2009 23:11
Yeni Haber
Moldova'da hafta sonunda yapılan genel seçimleri protesto eden binlerce kişi, devlet başkanlığı binasının pencerelerine taşla saldırdı. ..
Reuters muhabiri, yaklaşık 10 bin kişinin, polis engelini aşarak, devlet başkanlığı binasına girmeye çalıştığını, taş ve ellerine geçen nesneleri binanın camlarına fırlattığını söyledi.

POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE ETTİ

Moldova'da polis, hafta sonunda yapılan genel seçimleri protesto eden binlerce kişiye göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

AYAKLANMADAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Reuters muhabiri, polisin başkent Kişinev'de devlet başkanlığı binasının pencerelerine taşla saldıran ve güvenlik güçleriyle çatışan göstericilere binanın içinden göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su sıktığını bildirdi.

MUHALEFET PARTİLERİ SEÇİMLERİN YENİLENMESİNİ İSTEDİ

Moldova muhalefet partileri, Komünist Partisi'nin kazandığı seçimlerin yenilenmesini istedi.

Pazar günü yapılan seçimlerde meclise giren üç muhalefet partisinden biri olan Moldovamız partisinden Serafim Urecheanu, meclis binası yakınında düzenlenen mitingde, "Yeni bir seçim yapılması çağrısında bulunuyoruz. Ve bu seçimi biz kazanacağız" dedi.

Seçimlere hile karıştırıldığını öne süren anti komünist protestocular, meclise girerek bilgisayarları camdan attı, eşyaları ateşe verdi.

Tazyikli su kullanan polis protestocuların meclise ve yakındaki devlet başkanlığı binasına girmesini engelleyemedi. Bu arada bir Reuters muhabiri, göstericilerin başkanlık binasının kontrolünü ele geçirdiğini söyledi.

Romanya'nın Realitatea televizyonu, gösteride 6 polisle 20 protestocunun yaralandığını duyurdu.

Şiddet eylemleri, 10 binin üzerinde protestocunun seçimlerin yenilenmesi talebiyle meclis önünde toplanmasıyla başladı. "Kahrolsun komünistler" diye slogan atan göstericilerden bazıları polis barikatlarını aşarak meclise ve devlet başkanlığı binasına girdi.

Moldova'da 2001'den bu yana iktidarda olan komünistler, seçimleri yüzde 50 oy oranıyla kazanmış, uluslararası gözlemciler seçimi adil olarak nitelendirmişti.

Ancak Kişinev Belediye Başkanı Dorin Chirtoaca, seçimlere hile karıştırıldığını iddia etti. Bazı seçmenlerin birden fazla oy kullandığını ileri süren Chirtoaca, yüzde 60 katılım oranının da doğru olmadığını söyledi.