kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsveç'teki partiler Obama'ya özendi

CİHAN
Giriş Saati : 07.04.2009 13:46
Güncelleme : 07.04.2009 23:11
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın seçimler sırasında yürüttüğü kampanyaya özenen İsveç'teki partiler, reklamlarını ve kampanyalarını Facebook, Youtube ve Twitter gibi popüler internet sitelerinde yapacak. ..
Haziran ayında gerçekleştirilecek olan Avrupa Parlamentosu seçimleri için hazırlık yapan İsveçli partiler, bu kampanya için sanal âlemin nimetlerinden faydalanmayı düşünüyor.

İsveçli gazeteler, siyasilerin Obama'nın seçimlerde yaptıklarından ilham alınarak böyle bir yola gidildiğini kaydetti. Bazı partiler şimdiden sanal âlemde boy görmeye başlarken, Junilistan isimli siyasi grubun basın sözcüsü Björn Jonasson, "Şimdi Youtube tanıtımları koyduk; ileride de Facebook ve değişik bloglara tanıtımlarımızı koymayı düşünüyoruz. Bu seçimlerde klasik yöntemleri uygulamayı düşünmüyoruz" diye konuştu.

İktidar koalisyonun büyük ortağı Muhafazakarlar ise, bundan böyle basın toplantıları yapmayı düşünmediklerini, haberlerini sanal ortama vereceklerini açıkladı. Partinin iletişim şefi ve seçim sorumlusu PHenrikson, "Sürekli olarak yeni tanıtıcı reklam filmleri yapıyoruz. Youtube'da kendi kanalımız var. Bütün dijital kanallarda değişik haberler yayınlayacağız. Buralar, politikacılar için iletişimi daha da kolaylaştırdı" dedi. İsveçli seçmenin, siyasi parti adaylarını çok tanımadığını söyleyen Henrikson, bu şahıslar için sanal ortamın büyük bir nimet olduğunu ifade etti.

Mardinli ve Süryani asıllı olan ve Sosyal Demokratların parti sekreterliğine getirilmiş olan İbrahim Baylan ise, hiçbir şeyin yüz yüze gelmek kadar etkili olamayacağını, o yüzden de mitinglerden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Seçim çalışmaları için İsveç hükümeti partilere ekstradan 20 milyon Kron yardım dağıttı. 2010 yılında da İsveç'te genel seçimler var.