kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD Başkanı Obama İstanbul'da

AJANSLAR
Giriş Saati : 06.04.2009 19:09
Güncelleme : 06.04.2009 22:28
Yeni Haber
Resmi ziyaret çerçevesinde Türkiye'de bulunan ve Ankara'daki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Baracak Obama, geldiği İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan limuzinle ayrıldı.

Obama'yı taşıyan ''Air Force One'' isimli uçak saat 19.05'te Atatürk Havalimanı'na indi. Başkan Obama, uçağın, Devlet Konukevi'ne yakın bir yere park edilişinden yaklaşık 10 dakika sonra tek başına elinde şemsiye tutarak uçaktan indi.

Başkan Obama'yı, Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener ve öteki yetkililer karşıladı.

Kendisini karşılayan heyetle selamlaşan Obama, daha sonra uçağın altına gelen limuzine binerek uzun bir konvoy eşliğinde Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDAN NOTLAR

ABD Başkanı Obama'yı taşıyan uçağın Atatürk Havalimanı'na inişinin 5 dakika öncesi ve sonrasında havalimanı uçuş trafiğine kapatıldı.

Ayrıca, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri arası ile Sultanahmet bölgesinde uçuş kısıtlaması getirildi.

Başkan Obama'nın konvoyuna eşlik edecek araçların aprona girişlerine, ABD'li görevliler tarafından uzman köpek eşliğinde aranmalarından sonra izin verildi.

Atatürk Havalimanı çevresindeki binalara da özel harekat timleri yerleştirildi.

Basın mensuplarının görüntü almaları için oluşturulmuş platforma patlayıcı maddelere hassas bir cihaz konuldu. Platforma aranmış olarak alınan gazeteciler ABD'li görevliler tarafından dışarı alınarak ikinci kez aramadan geçirildi.

Devlet Konukevi'nde görevli sivil personel de ABD'li görevlilerce dışarıya çıkarılıp, aramadan sonra tekrar içeri alındı.


OBAMA'NIN İSTANBUL TEMASLARI

ABD Başkanı Barack Obama İstanbul'da yarın ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu mensupları ve aileleriyle görüşecek.

Dini temsilcilerle bir araya gelecek olan Obama, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camisi'ni ziyaret edecek, 25 üniversite öğrencisiyle de baş başa sohbet edecek.

Obama'nın öğleden sonra İstanbul'dan ayrılması bekleniyor.

OBAMA, DOLMABAHÇE SARAYI MÜSABİHAN KÖŞKÜ'NDE

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı Müsabihan Köşkü'nde onuruna verdiği resepsiyona geldi.

Resepsiyonun verildiği Dolmabahçe Sarayı'nın bulunduğu Dolmabahçe Caddesi ile Barbaros Bulvarı saat 19.20'den itibaren araç trafiğine kapatıldı.

Polis, yol güzergahı boyunca kordon oluşturarak geniş güvenlik önlemleri aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olarak resepsiyona saat 19.22'de geldi.

Obama'nın 2 limuzinin de aralarında yer aldığı konvoyu, Dolmabahçe Sarayı sahil kapısından saat 19.45'te giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de saat 19.47'de resepsiyona katıldı. Bu sırada, bir polis helikopteri de havada güvenlik uçuşu gerçekleştirdi. Öte yandan, Obama'nın Atatürk Havalimanı'ndan Dolmabahçe Sarayı'na gelişi sırasında yol boyunca yoğun güvenlik önlemleri alındı.

OBAMA'NIN İKİZ LİMUZİNİNDEN BİRİ ARIZALANDI

ABD Başkanı Barack Obama'nın güvenliği için kullanılan ikiz zırhlı araçlardan biri konvoy hareket halindeyken arızalandı.

Obama'nın içinde bulunduğu araç yoluna devam ederken arızalanan araç bir süre sonra yeniden çalışarak konvoya dahil oldu.

Obama, Ankara'dan İstanbul'a geldi. Kendisi için bekletilen ikiz zırhlı araçlar da uçağın yanına yanaştırıldı. Obama uçaktan indikten sonra konvoyundaki ikiz araçlardan birine bindi. İki aracın da içinde bulunduğu konvoy havaalanından ayrıldı. Bir süre ilerledikten sonra zırhlı limuzinlerden önde olanı arızalandı. Motoru duran limuzin şoförü tarafından kenarı çekilirken içinde Obama'nın bulunduğu diğer limuzin bu aracı sollayarak yoluna devam etti. Arıza yapan limuzin ise şoförünün gayretleri ile bir süre sonra çalıştı ve konvoya yeniden katıldı.

Arıza yapan limuzin ile Obama'nın içinde bulunduğu ikizi titanyum ve seramik zırh kaplı. Roket ve mermi geçirmeyen araçlar mayına karşı korumalı. Gece görüş dürbünü ve silah donanımlı araç kimyasal saldırıya karşı da güvenlikli.