kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'ya protesto ve gözaltı

Giriş Saati : 06.04.2009 16:06
Güncelleme : 06.04.2009 22:28
Yeni Haber
ABD Başkanı Obama'nın Meclis'e gelişi çeşitli gruplar tarafından protesto edildi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.....
ABD Başkanı Obama'nın Ankara ziyaretinde protestolar devam ediyor. Türkiye Gençlik Birliği yanlısı bir grup, Obama'nın ziyaretini TBMM yakınlarında Akay Kavşağı'nda protesto etti. "Mehmetçik coniye kalkan olmayacak" şeklinde slogan atan grup, "Kamer Genç Obama'ya postal at" şeklinde pankart açtı.

Grup adına yapılan açıklamada, Obama'nın NATO'ya yapılan yeni görev tarifleri içinde Türkiye'ye görevler dayatılması için geldiği ileri sürülerek, "Ne verilecek üssümüz ne de gönderilecek askerimiz var" denildi. Açıklamanın ardından Obama'nın temsili kuklasına postal atıldı ve kukla tekmelenerek parçalandı. Öte yandan TBMM'nin karşısında bulunan Türkiye Belediyeler Birliği'ne pankart asan 3 kişi gözaltına alındı.

OBAMA PROTESTOSUNDA ARBEDE - ÖDP'Lİ BİR GRUP GÖZALTINA ALINDI

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara ziyareti sırasında düzenlenen protesto sırasında arbede çıktı. Meclis'e yürümek isteyen ÖDP'li bir gruba polis müdahale etti. Akay Kavşağı Atatürk Bulvarı girişinde polisin ablukaya aldığı gruba çevik kuvvet müdahale etti. Grupla polis arasında arbede yaşanırken, 20'ye yakın gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemciler Çankaya Merkez Karakolu'na götürüldü.

TAKSİM'DE TKP PROTESTOSU


Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Barack Obama'yı protesto etti.

TKP üyesi yaklaşık 200 kişi ilk olarak partinin Beyoğlu İlçe Başkanlığı önünce toplandı. "Katil Obama, Türkiye'den defol" şeklinde sloganlar atan grup Taksim Tramvay Durağı'na kadar yürüdü. Ardından grup adına basın açıklaması yapan TKP Genel Başkanı Erkan Baş, "ABD Başkanı Barack Obama'nın halka umut ve kurtarıcı olarak sunulması ülkemizi yönetenlerin nasıl bir acizlik içerisinde olduklarının da açık bir göstergesidir. Şimdi yeni ABD planlarını uygulamak üzere yeni bir yönetim belirlenmiştir. Bu yeni
yönetimin vitrinine yerleştirilen Obama'nın aynı misyonların uygulayıcısı olacağının altını çiziyorum" dedi.

Grup çeşitli sloganlar attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.

BEŞİKTAŞ'TA ZİNCİRLİ EYLEM

ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretini protesto ederek kendilerini Beşiktaş Meydanı'ndaki demirlere zincirlemek isteyen 3 kişi gözaltına alındı. Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) adı altında Beşiktaş Meydanı'na gelen 1'i bayan 3 gösterici, açtıkları pankartla Obama'nın Türkiye ziyaretini protesto etti. Bu sırada göstericiler kendilerini meydandaki demirlere zincirlemeye çalışınca polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polis, göstericileri yaka paça gözaltına aldı. Çevik Kuvvet minibüsüne götürüldükleri sırada sloganlar atan göstericiler, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

İZMİR'DE SAAT KULESİNDE ZİNCİRLİ EYLEM

ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın Türkiye ziyareti, İzmir, Mersin, Denizli ve Trabzon'da da protesto edildi.

İzmir'de, Konak Meydanı'na gelen bir grup, pankart açıp slogan atarak, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye gelişini protesto etti. Gruptaki 3'ü kadın, 4 kişi, Saat Kulesi'nin altındaki çeşmelerin yanında bulunan demire kendilerini zincirle bağladı.

Polisin uyarısına rağmen eylemlerini sürdürmeye çalışan 4 kişi, zincirleri açılarak gözaltına alındı. Ayrıca eyleme katılan 2 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi.

MERSİN

Mersin'de, Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şubesi üyesi bir grup, Atatürk Evi ve Müzesi önünde toplanarak, Obama aleyhine sloganlar attı.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Günsel Bozkurt, burada yaptığı açıklamada, Amerikan yandaşlarının günlerdir Obama'nın Türkiye'ye gelişine ''ön yargılı yaklaşmayın'' şeklinde telkinde bulunduklarını öne sürdü.

Bunun kabul edilebileceğini, ancak bazı istekleri olduğunu belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

''Yeter ki Obama, başta Azerbaycan olmak üzere komşularımız İran, Suriye ve Rusya ile Irak ve Orta Doğu'nun Arap halkları ve Türk cumhuriyetleri ile aramıza kama sokmasın. Azerbaycan'a ve tarihimize rağmen Ermenistan sınırını açtırmak için baskı yapmasın. KKTC'deki haklarımızdan vazgeçmemizi istemesin. Irak'tan asker çekmek bahanesiyle topraklarımızı, limanlarımızı kullanmaya kalkmasın.''

Açıklamanın ardından, Obama'yı kara tahta başında Türkçe öğretirken gösteren ''photoshop''lu bir fotoğraf yırtılarak protesto edildi.

DENİZLİ

Denizli'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli Şubesi Başkanı Mustafa Kaykan, bir grup üye ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) kampüsü girişinde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin NATO'dan çıkmasını ve Afganistan'a asker gönderilmemesini istediklerini bildirdi.

Ellerinde ABD ve NATO aleyhine pankartlar taşıya grup, çeşitli sloganlar attıktan sonra dağıldı.

TRABZON

Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) Kanuni Kampüsü'ndeki Mimarlık Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerinde bulunan pankart ve dövizlerle NATO ve ABD Başkanı Obama'yı protesto ederek slogan attı.
Grup adına açıklama yapan Fatma Sönmez, eşit, özgür ve tam bağımsız Türkiye'den yana olan üniversiteliler olduklarını belirterek, ''NATO'nun kirli emellerine maşa olmak istemediklerini'' belirtti.
Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri dağıldı.