kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Medeniyetler bugün İstanbul'da buluşuyor

06.04.2009
30 ülkenin bakan düzeyinde katılacağı BM Medeniyetler İttifakı'nın İkinci Forumu'nda gözler, Danimarka Başbakanı Rasmussen'e çevrilecek..
Türkiye'nin ev sahipliğini yapacağı "BM Medeniyetler İttifakı'nın İkinci Forumu" bugün İstanbul'da başlıyor. 30 ülkenin bakan düzeyinde katılacağı forumda gözler, Türkiye'nin çetin görüşmelerin sonunda NATO Genel Sekreter olarak onay verdiği, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen ile Rum Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan'a çevrilecek. Ankara'daki temaslarının ardından akşam saatlerinde İstanbul'a geçecek ABD Başkanı Barack Obama'nın forum etkinliklerine kısa bir süre için katılması bekleniyor.
İki günlük forumun Çırağan Sarayı'nda yapılacak açılışında "Medeniyetler İttifakı" öncüleri Türkiye ve İspanya Başbakanları Recep Tayyip Erdoğan ve Jose Luis Rodriguez Zapatero ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ve BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio'nun birer konuşma yapacak.

YABANCI KONUKLAR
Aralarında Ermenistan, Rum Kesimi, Fransa ve İngiltere'nin de bulunduğu 30 ülke Dışişleri Bakanlarının katılımı teyid ettiği Forum'a en dikkat çekici katılımcılardan biri, Hz Muhammed karikatürlerine ilişkin tutumunun, İslam dünyasında tepki yaratan Danimarka Başkanı Anders Fogh Rasmussen olacak. Rasmussen'in forumda İslam dünyasındaki imajını iyileştirmeye amacıyla forumda vereceği mesajlar dikkatli izlenecek.
AB üyelerinden Bulgaristan ve Slovenya Cumhurbaşkanları Giogi Parnavov ve Danilo Turk'un da konuşmacı olarak yer alacağı foruma katılımı merakla beklenen ülkeler arasında Azerbaycan da bulunuyor.
Türkiye'nin Ermenistan'a sınırlarını açacağı bir anlaşma eşiğinde bulunduğu duyumlarının, Bakü'de olumsuz karşılandığı belirtilirken bu "memnuniyetsizliğin" Azerbaycan'ın foruma katılımına nasıl yansıyacağı merak ediliyor.