kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul Gösteri Merkezi'nde yangın

AJANSLAR
Giriş Saati : 06.04.2009 14:54
Güncelleme : 06.04.2009 22:28
Yeni Haber
İstanbul Gösteri Merkezi'nde yangın çıktı. Alınan bilgiye göre, Yeşilköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etti ve yangın kontrol altına alındı.



YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Bakırköy'deki İstanbul Gösteri Merkezi'nde çıkan yangında alevler kontrol altına alındı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Gösteri merkezinin bazı çalışanları göz yaşlarını tutamadı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 10.00 sıralarında İstanbul Gösteri Merkezi'nin çadırları, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Bir anda çadırlardan çok yoğun duman yükselmeye başladı. Ardından çadırlardan alevler yükseldi. Yangın yerine Bakırköy, Kocasinan, Avcılar, Fatih itfaiye grupları sevk edildi. Yoğun çaba sarf eden itfaiye ekipleri, merdiven araçlarıyla yangına su sıktı. Birçok noktadan yapılan müdahalenin ardından yangında alevler, yaklaşık yarım saat içerisinde kontrol altına alındı. Bu arada, İstanbul Gösteri Merkezi'nin bazı çalışanları, göz yaşlarını tutamadı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

"DURUP DURURKEN BİR YANGIN ÇIKIYORSA MUTLAKA BİR SEBEBİ VARDIR"

Çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale gelen İstanbul Gösteri Merkezi'nin sahibi Mustafa Özbey, büyük bir şok yaşadığını belirterek, "Dört dörtlük bakımı yapılan bir çadırda durup dururken bir yangın çıkıyorsa mutlaka bir sebebi olmalı. 22 milyon dolarlık çadırın tamamı yanmıştır şu anda" dedi. İtfaiyenin soğutma çalışmaları sürerken olay yerine gelen Özbey, gördüğü manzara karşısında büyük bir şok yaşadı. Özbey, yangının çıkış sebebiyle ilgili hiçbir bilgisi bulunmadığını belirterek, "aldığınız bir tehdit var mıydı?" sorusu üzerine, "Şu adam tehdit ediyor diye bir şey söyleyemem. Dört dörtlük bakımı yapılan bir çadırda durup dururken bir yangın çıkıyorsa mutlaka bir sebebi olmalı. Her şeyi göz önüne getirebiliriz" dedi. İstanbul Gösteri Merkezi'nin yılda 200 gösteriye ev sahipliği yaptığını belirten Özbey, "Bu çadırı yıkmak için deprem gerekiyor. Bu çadır yıkılmaz. Böyle bir şey yok. Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Ben de merak ediyorum. Bakıp öğreneceğiz. İçeride temizlik ve teknik ekip vardı. Olaya müdahale ettiler fakat yangın yukarıda başladığı için bir şey yapamadılar. İtfaiyenin geç gelip gelmediği konusunda arkadaşların çeşitli söylemleri var. Ben şu anda bir şok yaşıyorum. Hem İstanbul çok önemli bir gösteri
merkezinden mahrum, hem benim işyerim yıkıldı. Sağlıklı konuşacağım şeyler olacağını zannetmiyorum. 22 milyon dolarlık çadırın tamamı yanmıştır şu anda" ifadelerini kullandı.




GÜNAY: "İLGİLİ BİRİMLER YANGININ NEDENİNİ ARAŞTIRIYOR"
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çıkan yangında kullanılamaz hale gelen İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Günay, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangın haberini Medeniyetler İttifakı İkinci Forumu sırasında aldığını belirterek, birkaç saat içerisinde böyle önemli bir gösteri merkezinin büyük ölçüde yandığını söyledi.

İçeride sanatçıların dekorlarının bulunduğunu ifade eden Günay ''Çok büyük üzüntü verici. İlgili birimler yangının nedenini araştırıyor. En kısa zamanda İstanbul'un böyle mekana ihtiyacı var'' dedi.

Mustafa Erdoğan'ın da ciddi kayıpları bulunduğunu, gösterilerinin etkilenmesinin söz konusu olduğunu ifade eden Günay, en kısa sürede bu mekanın ve bu gösterinin (Troya) canlandıracağını umut ettiğini kaydetti.

MUSTAFA ERDOĞAN: "EMEĞİMİZ YANDI"
''Troya'' gösterisinin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan da yanan gösteri merkezinde bir süre incelemelerde bulundu.

Erdoğan, Türkiye'nin en büyük gösteri merkezinin yandığına dikkati çekerek, ''Bir tiyatronun yanmasından daha acı ne olabilir? Ben yaptığım her şeyi, buranın sahnesini hayal ederek yapardım. Birçok anımız var. Emeğimiz yandı. Buradaki kostümler bir daha üretilemez. Çok üzgünüm. İstanbul'da oynayacak başka bir yerimiz yok'' diye konuştu.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Yangın, bundan sonraki gösterilerinizi etkiler mi?'' sorusuna, ''Tabii ki etkileyecek. Ciddi bir teknik donanım kaybettik. Zararın ne kadar olduğunu bilemiyoruz. Yanan kostümleri tekrar üretmek için yıllar gerekir'' karşılığını verdi.

Bu arada, ''Troya''nın yanan merkezde, 3 Mayısta bir gösteri yapmasının planlandığı öğrenildi.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de olay yerine gelerek, incelemede bulundu. Yangın yerinde itfaiye ve polis ekiplerinin çalışmaları ise sürüyor.