kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

60 metre yükseklikten sarktılar

CİHAN
Giriş Saati : 06.04.2009 12:01
Güncelleme : 06.04.2009 22:28
Yeni Haber
Greenpeace, Boğaziçi Köprüsü'nde açtığı pankartla Obama'ya seslendi...
Greenpeace'in Boğaziçi Köprüsü'nde gerçekleştirdiği ve köprüye "Barış için iklimi Kurtar" yazılı pankartlar astığı eylem sona erdi. 60 metre yüksekliğindeki köprüden sarkan 4 kişi ve diğer 14 eylemci polis tarafından gözaltına alındı.

KÖPRÜDE EYLEM VİDEOSU


Greenpeace üyeleri sabah saatlerinde Türkiye'de bulunan ABD Başkanı Barack Obama'ya mesaj vermek için bir eylem gerçekleştirdi. Obama'ya "Ortadoğu'da barış için önce iklimi kurtar" mesajı yollamak için köprüye gelen eylemciler, daha sonra hazırladıkları pankartları açmak için hazırlık yaptı.60 metre yüksekliğindeki köprüden aşağı sarkan 4 eylemci Türkçe, Arapça ve İngilizce "Barış için iklimi kurtar" yazılı pankart açtı. ,

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Greenpeace eylemcileri çok tehlikeli olmasına rağmen pankartları açmayı başardı. Açılan İngilizce pankartın diğerlerinden daha büyük olduğu ve üzerinde Obama'nın resminin bulunduğu görüldü. Eylemciler köprüden sarktığı için polisler uzun süre müdahalede bulunamazken, yukarıdaki arkadaşları gözaltına alındı. Köprü üzerinde basın mensuplarının da çekim yapmasına izin verilmedi.

Dev pankartlar yaklaşık 1 saat Boğaziçi Köprüsü'nde dalgalanırken, aşağıdaki Greenpeace üyeleri de bir basın açıklaması yaptı. Greenpeace sözcüsü Korol Diker, bugünkü eylemleriyle Obama'ya ve dünya liderlerine iklimi kurtar çağrısında bulunduklarını söyledi. Ortadoğu'da istikrarsızlığın en önemli nedeninin petrol üzerinde yaşanan çatışmalar olduğunu kaydeden Diker, "Petrol tüketimi iklim değişikliğine neden olurken kuraklık ise iklim değişikliğinin yarattığı kalıcı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Eğer Aralık 2009'da Kopenhag'da yapılacak İklim Zirvesi'nde dünya liderleri küresel ısınmaya dur diyecek güçlü bir anlaşma çıkarmazlarsa, petrol ve kuraklık küresel ölçekte milyonlarca insanın ölümüne neden olmaya devam edecek" diye konuştu.

Köprüdeki eylemciler aşağıda açıklama bittikten bir süre sonra yavaş yavaş yukarı doğru tırmandı. Eylemciler tırmanırken açtıkları pankartları da topladı. Eylemi sonlandıran 4 kişi ve diğer 14 arkadaşı gözaltına alınıp önce Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'ne ardından Arnavutköy Polis Merkezi'ne götürüldü.