kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devletin zirvesi ve onbinler uğurladı

31.03.2009
Helikopter kazasında yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu, dün on binlerin ve devletin zirvesinin katılımıyla tekbir sesleri arasında Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Törene DTP de katıldı..
Kahramanmaraş'ta meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, dün on binlerin ve devletin zirvesinin katıldığı törenlerle son yolculuğuna uğurlandı. BBP'liler Meclis'teki törende tekbir getirdi. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız Meclis'te, Genelkurmay Baykanı Org. Başbuğ camideki törene katıldı. Yazıcıoğlu'nun naaşı sabah saatlerinde Gazi Hastanesi morgundan tekbir ve sloganlarla teslim alındı. Cenazeyi ise Alperen Ocakları'na mensup gençler taşıdı.

HERKES ORADAYDI
Cenazenin getirildiği Meclis, dün en kalabalık günlerinden birini yaşadı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, 9. Cumhurbaşkanı Demirel, bakanlar, CHP lideri Baykal, MHP lideri Bahçeli, SP lideri Kurtulmuş, eski Başbakan Çiller, Emniyet Genel Müdürü Kaan Köksal, Sivas'ın BBP'den seçilen yeni Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de törendeydi. Çiller ve Başbakan Erdoğan aynı anda Yazıcıoğlu'nun ailesinin yanına gidip baş sağlığı diledi. Çiller, beyaz mantosu ile siyahın hâkim olduğu ortamda dikkat çekti. Yazıcıoğlu'nun bir dönem ittifak yaptığı Mesut Yılmaz törende yoktu. DTP adına cenaze törenine Şırnak milletvekili Hasip Kaplan katıldı. Kaplan, aileye başsağlığı dilemeden, arka sıralarda töreni izledi. Genelkurmay adına ise 2. Başkan Orgeneral Hasan Iğsız törene katıldı. Iğsız, aileye başsağlığı da diledi. TBMM'deki törende, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, 87 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve kayınbiraderi ile TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil de katıldı. Anne Fidan için bir sandalye konuldu. Gülefer Yazıcıoğlu ile çocukları, birbirlerinin ellerine sarılarak, ayakta durdu. Törende, Yazıcıoğlu'nun hayat hikâyesi okundu ve saygı duruşu yapıldı.



BÜYÜK KALABALIK
Yazıcıoğlu'nun naaşı, Meclis Tören Taburunun omuzlarında cenaze arabasına taşınırken, BBP'liler ve Alperen Ocakları üyeleri tekbir getirdi. Böylece Meclis'te ilk kez bir cenaze töreninde tekbir getirilmiş oldu. Alperen Ocakları'nın taşıdığı "Emanetini aldık. Gürçayır senindir yiğidim. Ruhun şadolsun. Gürçayır Alperenleri" yazılı pankart dikkat çekti. Meclis'teki törenin ardından Kocatepe Camisi'nde Yazıcıoğlu için cenaze namazı kılındı. Cami avlusu ve çevresi hıncahınç dolarken Ankara'daki tüm camilerden selâ okundu, cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu kıldırdı. Törene Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Toptan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Baykal ve bazı bakanlar, yeni seçilen başkanlar Melih Gökçek ve KadirTopbaş da katıldı. Cenazenin katılımcıları arasında dikkat çeken iki isim Mehmet Ağar ve Korkut Eken oldu. Törene katılan kalabalık Kocatepe Camisi'nden Sıhhiye'ye kadar uzandı. Avluda başlarında kalpak, ellerinde Çeçen bayrağı Çeçenistan'dan gelen bir grup da vardı. BBP yöneticileri 20 yıl kadar önce de Yazıcıoğlu çiftinin evlendiği gün de Kocatepe'de mevlit düzenlendiğini hatırlattı.
Haberin fotoğrafları