kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsmail Güneş'e son veda

CİHAN
Giriş Saati : 01.04.2009 16:59
Güncelleme : 01.04.2009 18:36
Yeni Haber
Helikopter kazasında hayatını kaybeden İhlas Haber Ajansı muhabiri İsmail Güneş için Sivas Gazeteciler cemiyeti önünde tören düzenlendi.

Güneş'in, Sivas Numune Hastenesi morgundaki naaşı ambulansla evinin önüne getirildi. Burada yakınlarından helallik istenmesinin ardından İsmail Güneş'in Türk bayrağına sarılı tabutu, kendi ismi verilen Şehit Gazeteci İsmail Güneş Basın Setesi içinde bulunan cemiyetin önüne getirildi. Güneş'in, mesai arkadaşları, fotoğraf makineleri ile kameralarını tabut üzerine bıraktı. Burada İsmail Güneş'in özgeçmişi okunurken ailesi ve meslektaşlarının duygulandığı gözlendi.

Törene Vali Veysel Dalmaz, yeni başkan seçilen Doğan Ürgüp, İHA Genel Müdürü Fezi Kahraman ve Günş'in eşi Yasemin Güneş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Vali Dalmaz, kaderi engellemenin imkan dahilinde olmadığını vurguladı. İsmail'in telefon konuşmasının hala zihninden gitmediğini ifade eden Dalmaz, "Biz nasıl kurtaramadık diye kendimi suçlu buluyorum. Güneş'in geride bıraktığı ailesine sahip çıkacağız." dedi.

İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman ise Meclis'e verilen soru önergesinin takipçisi olacaklarının altını çizdi. kahraman, kazanın aydınlatılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Kahraman ayrıca, son nefesine kadar görevini yapan İsmail Güneş için iletişim fakülteleriyle meslek liselerinde bölümler açılmasını istedi.

Buradaki törenin ardından naaş, gazetecilerin omuzundan ambulansa taşınarak Sivas Ulu Camii'ne getirildi. İsmail Güneş'in cenazesi, cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verilecek.