kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Adana düğüm oldu

AJANSLAR
Giriş Saati : 01.04.2009 17:01
Güncelleme : 01.04.2009 18:36
Yeni Haber
Adana'da kördüğüme dönen Büyükşehir seçimlerinde kimin kazandığının belli olması için Seyhan 4.Bölgede oylar yeniden sayılıyor. Adana'daki kesin sonuçların en az 1 hafta daha belli olması beklenmiyor...
Yerel seçimlerin ardından, yurdun çeşitli yerlerinde, resmi olmayan sonuçlara itiraz edildi. Adana ve Manisa'nın Salihli ilçesinde oyların sayımı yeniden yapılıyor.

Adana'da, AK Parti, CHP ve MHP'nin seçim sonuçlarına itiraz ederek, Seyhan 4. Bölge İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe vermesi üzerine başlanan 415 sandıktaki Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe ve belediye meclisi üyeliği oylarının sayımı, parti görevlilerinin de gözlemci olarak bulunduğu Adliye binasında gerçekleştiriliyor.

İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Bozkurtlar'ın gözetiminde torbalardaki oylar tek tek sayılıp, seçim günü hazırlanan tutanaklarla karşılaştırılıyor.
Seçim kurulunun sorumluluk bölgesindeki 415 sandıkta kayıtlı 126 bin 770 seçmenden 102 bin 420'si Büyükşehir Belediyesi, 102 bin 2'si ise Seyhan Belediyesi için oy kullanmıştı.

Seçimlerde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda AK Parti'ye 31 bin 708, MHP'ye 25 bin 60, CHP'ye 22 bin 966, Seyhan Belediye Başkanlığı seçiminde ise AK Parti'ye 30 bin 809, CHP'ye 22 bin 672 ve MHP'ye 22 bin 656 oy çıktığı belirtilmişti.

AK PARTİ ADAYI: TÜM SANDIKLARDA OYLAR YENİDEN SAYILMALI

AK Parti Adana büyükşehir belediye başkan adayı Mehmet Ali Bilici, ''sadece birkaç seçim kurulunda değil, tüm sandıklarda oyların yeniden sayılması gerektiğini'' söyledi.

Mehmet Ali Bilici, AK Parti Adana İl Teşkilatında, İl Başkanı Mehmet Sağlam ile düzenlediği basın toplantısında, seçim sonuçlarına yaptıkları itirazların değerlendirildiğini, Seyhan 4. bölgede oyların yeniden sayımının yapıldığını bildirdi.

Seçime şaibe karıştığını ileri süren Bilici, şunları kaydetti:
''Aslında sadece birkaç seçim kurulunda değil, sandıkların tamamında oylar yeniden sayılmalı. Ancak, bu konuda yetki, seçim kurullarının elbette.

Bugün yaşanan sıkıntıların sorumlusu tamamen Aytaç Durak'tır. Daha oy kullanımı devam ederken basın açıklaması yaparak, seçime şaibe karıştırılacağını iddia eden Durak, seçim yasaklarına da uymamış ve halkın zihnini karıştırmaya çalışmıştır. Bunu savcılarımızın ihbar kabul ederek gereğini yapmasını diliyorum. Aytaç Durak'ın, yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali böyle bir açıklama yapmasını kınıyorum. Adana'da bir anket yapsak, seçimde önde yarışan MHP, AK Parti ve CHP'nin adayları arasında hangisi hile yapabilir diye, bu anketten mutlaka Aytaç Durak çıkar.''

Sandıklardan 33 bin geçersiz oy çıkmasının da zihinleri bulandırdığını savunan Bilici, yaptıkları itirazda tüm geçersiz oyların da yeniden incelenmesini istediklerini bildirdi.

AK Partisi Adana büyükşehir belediye başkan adayı Bilici, Durak'ın seçim propagandası ve seçim sonrasında sürekli yalan söylediğini, halkı yanılttığını, daha sandıkların çok küçük bir bölümü açılmış olmasına rağmen yüzde 39 ve 60 bin oy farkı ile seçimi kazandığını ilan ettiğini ifade etti.

Seçim gecesi ve sabahında kutlama yapılmasını da eleştiren Bilici, ''Yazıcıoğlu'nun cenazesine rağmen davullu zurnalı kutlamayı, 72 yaşında ve 4 dönem belediye başkanlığı yapmış bir kişiye yakıştıramadım. Üstelik, Durak, MHP'nin adayıydı. Sayın Muhsin Yazıcıoğlu da ülkücü hareketin önderlerindendi. Durak'ın bu tutumunu halkın takdirine bırakıyorum'' diye konuştu.

Mehmet Ali Bilici, ilçe seçim kurulunun itirazlarını değerlendirmesinin ardından, il seçim kuruluna da itiraz haklarını kullanacaklarını bildirdi.
Bir gazetecinin, ''dün gece geç saatlerde Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in Adana'ya geldiği, seçim kurullarına baskı yaptığı'' yönündeki iddialarla ilgili sorusu üzerine, ''Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil'' dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Sağlam ise Aytaç Durak'ın seçimi kazanmak için her türlü yola başvurduğunu, buna karşın yaptıkları itirazlarla, gerçeklerin ortaya çıkması çabası içinde olduklarını kaydetti.

CHP'LİLERDEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Öte yandan Adana'da, CHP'li bir grup, ''seçimlere şaibe karıştığını'', bu nedenle seçimlerin ilde yeniden yapılması gerektiğini iddia ederek, protesto yürüyüşü yaptı.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özgümüş'ün Toros Mahallesi'ndeki merkez seçim bürosu önünde toplanan partililer, ellerinde pankart ve dövizlerle, AK Parti iktidarı ve MHP'den aday olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Aytaç Durak aleyhine sloganlar atarak, Atatürk Parkı'na kadar yürüdü.

Buradaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler adına basın açıklamasını okuyan Yaşar Sevik, Adana'daki seçimlere şaibe karıştığını iddia etti.

Sevik, Adana'da milli iradenin büyük yara aldığını savunarak, şunları kaydetti:

''29 Mart yerel seçimleri sonrası Adana'da yaşanan olaylar göstermiştir ki, kentte milli irade büyük yara almış, seçimlerin temel ilkesi olan gizli oy, açık tasnif ilkesi yok sayılmıştır.

Seçim sonuçları henüz alınmadan çeşitli siyasi partilerin yaptığı açıklamalar kafalarda soru işaretleri bırakmıştır. Seçim sonuçları alınır alınmaz siyasi partilerden gerek AKP, gerek MHP, gerek DTP ve CHP seçimlere hile karıştığını yüksek sesle dile getirmeye başlamışlardır ve bu tartışmalar devam ediyor.''

''Adana'da seçimlere gölge düştüğünü'' iddia eden Sevik, şöyle devam etti:

''Oy pusulalarının çöplerden çıkması, oy sayımlarının adil yapılmadığının belgelerle kanıtlanması da seçimlere şaibe karıştığının açık göstergesidir. Bu nedenle seçimlerin yenilenmesinin dışında verilecek her karar, halkımızı ve bizi tatmin etmeyecek, kafalarda soru işareti bırakmaya devam edecektir.''

Basın açıklamasının ardından slogan atmaya devam eden gruptakiler, daha sonra Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından dağıldı.

MANİSA

Seçim sonuçlarına CHP ve MHP'nin itiraz etmesi üzerine, Manisa'nın Salihli ilçesinde 61 bin 507 oyun yeniden sayımına karar verildi.

Salihli'deki seçimlerde, CHP'li Mustafa Uğur Okay, MHP'li rakibi Zeki Kayda'dan 629 oy fazla alarak, oyların yüzde 36'sını alarak, 21 bin 799 oyla yeniden Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Bu arada, 12 üyeli belediye meclisi çoğunluğunu ise 9 üyeyle MHP elde etti.

Bunun üzerine CHP, belediye meclis üyeliği oylarının tekrar sayımı için İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

CHP'nin başvurusunun ardından MHP, Belediye Başkanlığı seçimlerinde kullanılan oyların da tekrar sayımını talep etti.

İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, belediye meclis üyelikleri ve belediye başkanlığı için kullanılan oyların yeniden sayımına karar verdi.
Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, CHP 21 bin 799, MHP ise 21 bin 170 oy almıştı. Belediye meclisi üyeliklerinde ise MHP'nin elde ettiği 20 bin 826 oya karşılık CHP, 63 oy farkla 20 bin 773'de kalmıştı.

BİLECİK

Bilecik'te CHP, Bozüyük ilçesinde de AK Parti ve DP'nin, seçim kurullarına geçersiz oyların yeniden sayılması amacıyla yaptığı itirazlar reddedildi.
CHP Merkez İlçe Teşkilatının, bazı sandıklardaki geçersiz oyların yeniden sayılması konusunda verdiği itiraz dilekçesini değerlendiren İl Seçim Kurulu, yaptığı toplantının ardından itirazı reddetti.

Öte yandan, AK Parti ve DP Bozüyük İlçe teşkilatlarının, İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oyların yeniden sayılması amacıyla yaptığı itiraz da kabul edilmedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Bilecik Belediye Başkanı ve AK Parti'nin adayı Selim Yağcı ikinci kez, Bozüyük Belediye Başkanı ve MHP'nin adayı Ahmet Berberoğlu da üçüncü kez başkan seçildi.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Dereköy beldesinde, AK Parti İlçe Teşkilatı'nca, belediye başkanlığı seçimine yapılan itiraz sonucu oylar yeniden sayıldı. Seçimi kazanan MHP adayı ile AK Parti adayı arasında 9 olan oy farkı, sayımın ardından 5'e düştü.

MHP Hisarcık İlçe Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, seçimi kendi adayları İsmail Akbulut'un, mevcut başkan AK Parti adayı Ömer Kılıç'ın önünde, 9 oy farkla kazandığını bildirdi.

Bunun üzerine AK Parti tarafından İlçe Seçim Kurulu'na, oyların usulsüz sayıldığı ve vefat eden kişiler adına oy kullanıldığı iddiasıyla itirazda bulunulduğunu anımsatan Erdoğan, daha sonra sayımın yeniden yapıldığını belirtti.

Erdoğan, İlçe Seçim Kurulu'nun 4 sandıktaki sayımda, Akbulut adına geçerli kabul edilen üç zarfta belediye meclisi pusulaları olmasına rağmen belediye başkanlığı pusulaları bulunmadığı, bir zarfta da işaret sayılabilecek iz görüldüğü gerekçesiyle adaylarının 4 oyunun geçersiz sayıldığını belirlediğini aktardı.

Böylece MHP adayı Akbulut ile AK Parti adayı Kılıç arasındaki oy farkının 9'dan 5'e düştüğünü ifade eden Erdoğan, ''İlçe Seçim Kurulunun aldığı karara saygı duyuyoruz'' dedi.

AĞRI

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Ağrı'daki seçim sonuçlarına yaptığı itiraz reddedildi.AK Parti'li aday Hasan Aslan'ın Belediye Başkanlığı'nı kazanması üzerine DTP yöneticileri İl Seçim Kurulu'na başvurarak, Ağrı'daki seçimlerin iptal edilmesi yönünde dilekçe verdi.DTP'nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu, talebi reddetti.

ANTALYA

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs Beldesi'nde, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hümmet Mert, sandık kurulu başkanlarının 100'e yakın yaşlı, imza atamayan ya da görme engellilerin yerine oy kullandıkları iddiasıyla İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdi.

MHP Belediye Başkan Adayı Remzi Yıldız'ın 519, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hümmet Mert'in ise 482 oy aldığının açıklandığı seçim sonuçlarına, Mert tarafından itiraz edildi.

Hümmet Mert, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerde 100'e yakın mağdur, yaşlı, görme özürlü, imza atamayan ve okur yazar olmayan vatandaşların oylarını, Sandık Kurulu Başkanları'nın kullandığını öne sürdü.
Mert, şunları kaydetti:

''Seçimlerde, mağdur vatandaşlarımızın oylarını Yüksek Seçim Kurulu'nun genelgelerine aykırı olarak Sandık Kurulu Başkanları kullanmıştır. Oysa söz konusu madde hükümleri uyarınca, böyle bir yetkileri bulunmamaktadır. Kendilerini o gün uyarmamıza rağmen, Sandık Kurulu Başkanları 100 kişiye yakın mağdur, yaşlı, görme özürlü insanımızın oyunu kullanmışlardır.''

ANKARA'DA İTİRAZLAR

Ankara İl Seçim Kurulu, CHP ve MHP'nin bazı bölgelerde oy sayım işleminin yeniden yapılmasına yönelik taleplerini oy birliğiyle reddetti.
Alınan bilgiye göre, CHP Ankara İl Başkanlığı ile MHP Altındağ İlçe Başkanlığı, bazı seçim bölgelerine ilişkin sonuçlara itiraz ederek, oy sayım işlemlerinin tekrarlanmasını talep etti.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldız başvuru dilekçesinde, ''sandık kurullarınca düzenlenen tutanakların ve sandık sonuçlarını gösteren kararların gerçek sonuçları göstermediğini'' iddia etti.

CHP'nin itirazını görüşen İl Seçim Kurulu, iddialara ilişkin somut ve nesnel kayıtlara dayalı deliler bulunmadığından oy sayımının tekrarlanması taleplerini reddetti.

MHP Altındağ İlçe Başkanı Yener Keskin de Altındağ belediye meclis üyeliği seçimlerine ait sandık birleştirme tutanaklarında MHP'nin oylarının 30 bin 690 görünürken, İlçe Seçim Kurulunun birleştirme tutanaklarına göre oy sayısının 30 bin 680 olduğunu, MHP'nin 10 oyunun yazılmadığını öne sürdü. Keskin, sandık birleştirme tutanaklarında AK Parti'nin 109 bin 860 oy aldığı belirtilirken, sandık kurulu tutanaklarında bu rakamın 110 bin 179 olarak gösterildiğini, AK Parti'ye 319 oy fazla yazıldığını iddia etti.
Ankara İl Seçim Kurulu Başkanlığı da MHP'nin itirazını ilk olarak Altındağ İlçe Seçim Kuruluna yapması gerektiğini belirterek, başvuruyu oy birliğiyle reddetti.Partilerin Ankara İl Seçim Kurulunun kararlarına itiraz etmeleri halinde, itirazlar Yüksek Seçim Kurulu tarafından görüşülecek.

MAMAK İLÇE SEÇİM KURULUNA İTİRAZLAR

Mamak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da CHP ve İP'in Mamak'taki seçim sonuçlarına yaptığı itirazları reddetti.CHP ve İP, dün Mamak İlçe Seçim Kuruluna başvurarak, oyların yeniden sayılmasını talep etmişti.

Mamak İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, yaptığı değerlendirme sonucunda, CHP'nin 2, İP'in ise 1 itiraz başvurusunun reddine karar verdi.

Seçim Kurulu, CHP'nin bir başvurusu üzerine ise Mamak İlçe Belediye Meclis üyeliğine ilişkin birleştirme tutanağında ise düzeltmede bulundu.
Kurul, 3218 nolu sandıktaki, CHP'ye ait olması gereken 174 oyun bilgisayara aktarılırken, sehven DTP hanesine yazıldığını belirledi. Belediye meclis üyeliği için CHP'nin oyu, 174 oy ilave edilerek 102 bin 256 olarak tespit edildi.

Seçim Kurulunun kararında, bu durumun seçim sonuçlarını değiştirecek nitelikte olmaması nedeniyle birleştirme tutanağında herhangi bir değişiklik yapılması gerekmediği de belirtildi.

YENİCE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE İTİRAZ

Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde, CHP'nin adayı Ali Kuru, yapılan itirazın ardından yeniden yapılan sayımda da belediye başkanlığına seçildi.

CHP'li Ali Kuru'nun 2 bin 193 oy alarak kazandığı seçimde, 2 bin 190 oy alan DSP'li Veli Serin'in itirazını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, yeniden sayım yaptı. Sayımlar sonucu CHP'li Kuru'nun oyu 2 bin 210'a, DSP'li Serin'in de 2 bin 200'e çıktı.

Sonucun açıklanmasının ardından, Ali Kuru'yu, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Tarsus ilçe Başkanı Mehmet Oksal ve belediye meclis üyeleri ile partililer kutladı.

Milletvekili Oksal, tüm CHP'lileri nezaket kurallarını bozmadan, duyarlı davranarak zaferi kutlamaya çağırdı.

Belediye Başkanlığına seçilen Ali Kuru, ''Bu bir inancın, Yenice halkının zaferidir. Haftalarca süren seçim çalışmaları sonucunda Yeniceliler bu kutsal ve onurlu göreve bizleri layık gördü. Yenice halkının güvenine layık olacağız ve beldeyi hak ettiği hizmetlere kavuşturacağız. Tüm Yenice halkının emrindeyiz'' dedi.

ÇİFTLİKKÖY'DE ÇÖPLÜKTE OY PUSULASI BULUNDUĞU İDDİASI

Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde kullanılmayan eski çöplükte oy pusulası bulunduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, 29 Mart yerel seçimlerinde Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde Anavatan Partisi adayı Metin Dağ'ın en yakın rakibinden 133 oy fazla alarak seçimi kazanması üzerine AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanlığı, oyların yeniden sayılması yönünde itirazda bulundu.

İtiraz, İlçe Seçim Kurulunca reddedilirken, kararın ardından Çiftlikköy İlçe Emniyet Amirliğine giden AK Parti Belediye Başkan Adayı Murat Bektaş ve bazı partililer, eski çöplükte oy pusulası bulunduğu yönünde ihbar aldıklarını belirtti.

İhbarı değerlendiren Çiftlikköy Emniyet Amirliği Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince çöplükte yapılan aramada mühürlü 5 oy pusulası bulunduğu öğrenildi.

Bu arada, emniyet amirliğine giderek iddialarla ilgili bilgi alan AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, konuyla ilgili olarak İl Seçim Kuruluna itiraz edeceklerini belirtti.
Yetkililer, iddialarla ilgili bir çalışma yapıldığını, gerekli yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından konunun Cumhuriyet savcılığına intikal ettirildiğini bildirdi.

CHP'DEN 'OKUL ÇÖPLERİNDE OY PUSULALARI ÇIKTI' İDDİASI

İzmit'te birkaç okulun çöplerinde yırtık ve yakılmış oy pusulaları çıktığı iddiasıyla CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Fikret Toker,seçim kuruluna başvurarak seçimin iptalini istedi.

Seçimlerin bitmesi ile CHP'nin tüm yurtta 'oylarımız çalındı ve yakıldı' iddiaları İzmit'te de baş gösterdi. CHP İzmit adayı Toker savcılığa giderek birçok okulun çöp tenekelerinde yakılmış ve üzerinde 'CHP Evet' mühürleri bulunan oy pusulalarını savcılığa teslim etti. YSK'ya başvuru yapan Toker, oy pusulalarının Fevzi Çakmak, Türkan Dereli İlköğretim Okulu ve Yahyakaptan Güzel sanatlar Lisesi'nden çıktığını söyledi. Toplanan oyları polis, tutanak düzenleyerek Kocaeli YSK'ya teslim etti. YSK, konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Öte yandan, CHP'nin yanı sıra MHP de İzmit Belediye Başkanlığı, AK Parti de İzmit Belediye Meclis Üyeliği'nin seçim sonuçları için itirazda bulundu

SULTANGAZİ ÇÖPTEN PUSULA ÇIKTI İDDİASI

CHP'nin Sultangazi'den Belediye Başkan Adayı Ercan Karabayır, oy pusulalarının ormanlık alandaki çöp konteynerlerinden çıktığını iddia ederek İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Karabayır'ı destekleyen yüzlerce kişi de bina önünde toplandı. Çevik Kuvvet polisleri İlçe Seçim Kurulu çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Sonuçlara DTP, SP, MHP, ANAVATAN ve DSP'li adaylar da ilçe seçim kuruluna gelerek sonuçlara itiraz etti.

ÇEKMEKÖY'DE DURUM

İstanbul Çekmeköy'de başkanlığı 700 oyla AK Parti adayı Ahmet Poyraz kazandı. Ancak CHP'li aday Hüseyin Avni Sipahi sonuçlara itiraz etti. İlçe seçim kuruluna giden CHP'lilerin karşı tarafına bir grup AKP'li toplandı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, iki grubun arasına barikat kurarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Sipahi'nin itiraz ettiği 16 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi.

TUZLA'DA İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARINA YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ


Tuzla'da ilçe belediye başkanlığı seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi.
Tuzla İlçe Seçim Kurulu, ilçe belediye başkanlığı seçim sonuçlarına CHP'nin yaptığı itirazı görüştü.

1 hakim, 2 memur ve en yüksek oy alan 4 partinin temsilcilerinden oluşan kurul, CHP'nin bazı sandıkların yeniden sayılmasına yönelik itirazını, ''İddiaların doğruluğuna ilişkin yeterli delil olmadığı'' gerekçesiyle
reddetti.

KARTAL, BEYOĞLU, ESENYURT

AK Parti Kartal'da, CHP Beyoğlu ve Esenyurt'ta, BTP de Ataşehir'de ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle İl Seçim Kurulu'na başvurdu.

Siyasi partiler, yerel seçimlerin ardından ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazlar reddedilince, itirazlarını İl Seçim Kurulu'na iletmeye başladı.
İl Seçim Kurulu'na şu ana kadar AK Parti'nin Kartal'da, CHP'nin Beyoğlu ve Esenyurt'ta, BTP'nin de Ataşehir'de ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptal istemini içeren dilekçeleri sunuldu.İl seçim Kurulu, başvuruları değerlendirmeye başladı.

CHP ADAYININ İDDİALARI

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Mustafa Dolu, itiraz dilekçesini sunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyoğlu 1. İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın ''sonuca etkili olmayacağı'' gerekçesiyle reddedildiğini ifade ederek, Beyoğlu 2. İlçe Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazın da yarın karara bağlanacağını söyledi.

Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve hukukun üstün geleceğine inandıklarını belirten Dolu, hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını, gerekirse Yüksek Seçim Kurulu'na da başvuracaklarını kaydetti.

Beyoğlu'nda ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptalini istediklerini dile getiren Dolu, itirazlarını şöyle sıraladı:

''Seçimlerden 10 gün önce, Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü'nde Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı bir taşeron şirkete çalışan 4 şahıs belediyeden temin edilen 4 bilgisayarla yaklaşık 18 bin vatandaşın nüfus kayıt örneklerini çıkarmış ve sahiplerine teslim edilmiştir. CHP Beyoğlu İlçe Teşkilatı'nın şikayeti üzerine konu ile ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmıştır. Bu olay seçimin sonucunu ve sıhhatini etkileyebilecek mahiyettedir. Ayrıca, AK Parti'nin adayı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu 2. İlçe Seçim Kurulu'nda oy tasnifinin yapıldığı alana girmiştir. AK Parti afiş ve pankartları Yenişehir semt konağının girişinde seçim günü saat 16.00'ya kadar asılı kalmıştır. Oy torbaları seçim kurullarına Beyoğlu Belediyesi'ne ait araçlarla ve personelince taşınmıştır. Oy pusulaları okullar içindeki ve dışındaki çöplüklerde bulunmuştur. Sandık kurullarınca hazırlanan tutunaklardaki sonuçlarla seçim kurulunca hazırlanan tutunaklardaki sonuçlar farklıdır.''

ATAŞEHİR'DEKİ DURUM

BTP ve partililer de Ataşehir'de belediye başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle İl Seçim Kurulu'na ayrı ayrı başvurdu.

Partililer, BTP'nin Ataşehir'de aday göstermesine rağmen oy pusulasında parti amblemine yer verilmediği gerekçesiyle ilçe seçim kuruluna yaptıkları başvurunun reddedildiğini belirterek, Ataşehir'de belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi gerektiğini savundular.

İl Seçim Kurulu'na gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen de Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'nun, BTP belediye başkan adayı göstermediği gerekçesiyle itirazı reddettiğini iddia ederek, ''Sahte evrak düzenliyorlar. Ellerindeki belediye başkanlığı başvurusu yapıldığına ilişkin tutanak sahte. İl seçim müdürü, tutanaktaki imzanın kendisine ait olmadığını söylüyor. Büyük haksızlık yapılıyor. Buna kim itiraz ettiriyor. Bu, AK Parti'nin oyunu. Halkın verdiği oya ipotek koymaya çalışıyorlar'' diye konuştu.

Geçici sonuçlara göre Ataşehir Belediye Başkanı olan CHP'li Battal İlgezdi de ''Sahtekarlıkla seçimi kazanmaya çalışıyorlar'' dedi.