kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hayrettin Ertekin

Ergenekon sanıklarına cezaevinde torpil çıktı

Veli SARIBOĞA - SABAH
31.03.2009
Silivri Cezaevi'ndeki 2 müdürün, Ergenekon sanıklarını tenha koğuşlara koyup birbiriyle temas kurmalarını sağladığı belirlendi. Tayin edilen müdürler için suç duyurusunda da bulunuldu..
Adalet Bakanlığı müfettişi Abdullah Cangür, Silivri Cezaevi Yerleşkesi'nde denetim yaptı, 4 ve 5 numaralı L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları'ndaki Ergenekon tutuklularına mevzuata aykırı kolaylıklar sağlandığını belirledi. Ardından 24 Şubat 2009 tarihli rapor hazırlandı. Buna göre, Ergenekon tutukluları 21 kişilik koğuşlara 4 ila 9 kişi olarak yerleştirildi. Sanıkların kapalı kalması gereken oda kapıları açık tutularak birbirleriyle temas kurmaları sağlandı. Cezaevindeki bilgisayardan haftada 1 saat yerine 3-4 saat yararlanan sanıkların böylece ortak savunma hazırlamalarına izin verildi. Raporda, "İştirak halinde suç işlemiş olanların aynı odalarda barındırıldığı" da vurgulandı. Raporda, "Bu şekilde bir araya gelmeseler bile ortak bir savunma hazırlama imkânı edindikleri ve birbirlerine her türlü bilgiyi bu yolla aktarabildiklerinin tespit edildiği'' ifadesine yer verildi.

'SEDYE PARASI İSTEDİ'
Rapor üzerine 4 ve 5 No'lu cezaevi müdürlerinin biri İstanbul Maltepe, diğeri Tokat'a gönderildi. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda da bulunuldu. Bu arada tutuksuz sanık Vedat Yenerer'in 'İnternetajans" adlı haber sitesinde, 5 No'lu Cezaevi Müdürü Bahtışen Er'in, ziyaretçileri odasına çağırıp "7-8 sedyeye ihtiyacımız var. Her biri 500 euro, siz parayı verin biz alırız" dediği iddia edildi. Sami Hoştan'ın birkaç sedye hibe ettiği, müdür Er ve yardımcılarının bu tür teklifi kabul etmeyenlere tavır aldığı ileri sürüldü. Ayrıca haftalık telefon görüşmelerinde yönetim ve bu konuyla ilgili konuşan sanıklara hücre ve açık görüşten men cezası verildiği öne sürüldü. İddiaya göre, 3 günlük hücre ve 7 aylık açık görüşten men cezası verilen kişi halen tutuklu olan Hayrettin Ertekin. Ertekin'in, telefonda eşine, kendisini Adli Tıp Kurumu'na sevk ettireceğini söylediği, "Birilerini ayarlayın, kaç para olursa olsun, vereceğim" dediği de tespit edildi. Ergenekon davasının dünkü duruşmasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı ve "Ergenekon" davasının birleştirilmesi konusundaki görüşünü, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin konuya ilişkin görüş bildirmesinden sonra açıklama kararı aldı. Duruşma 2 Nisan'a ertelendi.