kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

8.2 milyarlık tsunami vurgunu

CİHAN
Giriş Saati : 31.03.2009 14:40
Güncelleme : 31.03.2009 20:12
Yeni Haber
Tayland'da bir kadının kendisini 2004 yılında meydana gelen Tsunami faciasında öldüğünü göstererek 8.2 milyar baht (yaklaşık 330 milyon TL) tutarında dolandırıcılık yaptığı belirlendi...
Bangkok Post gazetesinin haberine göre eski bir milletvekilinin kızı olan 48 yaşındaki Panjit Chinsiri'nin kocası 47 yaşındaki Chanchai Chinsiri, 31 Aralık 2004'te, yani Tsunami'den 5 gün sona polise başvurarak faciadan etkilenen Ranong ilinde tatil yaptığını iddia ettiği eşinin kayıp olduğunu bildirdi. Koca Chancahi aynı gün içinde aynı polis istasyonuna yeniden gelerek eşinin cesedinin kimlik kartıyla birlikte bulunduğunu söyledi. Bulunan ceset Budist inanışlarına göre yakılırken Kankanit adına da ölüm belgesi düzenlendi. Ölüm belgesinin düzenlenmesinin ardından kaçak yollarla Çin'e giden ve burada bir dizi estetik ameliyat geçiren Kankanit daha sona geri dönüp farklı iki isimle Samut Sakhon ilinden iki yeni kimlik kartı aldı. Başka bir ilden de üçüncü bir isimle kimlik belgesi almak isteyen Kankanit'in bu isteği parmak izleri uyuşmadığı için reddedildi.

Bu son gelişmeden bir hafta sonra, 2005 yılında Kankanit'in en büyük alacaklısı olan Choke Chai Mahachai şirketi polisin Suç Önleme Merkezi'ne Kankanit'in ölümünün yeniden araştırılması için başvurdu. Kimlikleri de veren Samut Sakhon ilinin polisince yapılan araştırma 3 yıl sürdü ve Kankanit Üin'in ölümü teyit edildi. Bunun üzerine Suç Önleme Merkezi'nin genel müdürlüğüne başvurarak konuyu Samut Sakhon polisine bırakmamalarını isteyen Choke Chai Mahachai şirketinin talebi 12 Ocak 2009'da kabul edildi. Mart ayının ortalarında Kankanit'in hayatta olduğuna dair deliller bulan dedektiflerin çalışmaları sonucunda Kankanit ve Chanchai Chinsiri tutuklandı.