kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

Türbanlı başkan Uludağ'ın zor sınavı

Türk halkı yine çok sağduyulu davrandı. Tüm siyasi partilere "Demokrasi" dersi verdi... Türkiye farklı bir ülke. Kendine has bir formata sahip. Türkiye'yi anlatmak için halkı anlamak ve halkla bütünleşmek gerekiyor.
Halkın içinde yaşayan, halkın sorunlarına vakıf olan politikacılar her koşulda ve her dönemde çoğunluğun arasından sıyrılıyor. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir politikacı... "İstanbul'da yüzde 40 oy bizim için büyük başarı" dedi, partisinin oy oranını yüzde 37'ye çekti. Halk, sorununu bilenin hakkını teslim ediyor.
Peki, küresel krizin darmadağın ettiği, üretimin darboğaza girdiği sanayi üslerine ne demeli? Başta Kocaeli ve Bursa olmak üzere Gaziantep ve Denizli gibi sanayi merkezlerinde seçimi AK Parti kazandı. Son üç ayda üretimdeki kriz nedeniyle toplam 1 milyon insanın işsiz kaldığı bir dönemde seçim niye bu bölgelerde krizi teğet geçti?
29 Mart seçimi asla bir "Yerel seçim" değildi!.. Adayları bile tanımadık. Siyasetçiler bir çeşit genel seçim provası yaptı.
Sözünü ettiğimiz bu illerde işsiz kalanlar da oylarıyla, "Acil bir hükümet değişikliğine ihtiyaç yok!" mesajı verdi. İşsizlik kolay mı? İşsizler deli gibi iş arıyor ve işsiz kesim olası bir hükümet değişikliği istemiyor. Çünkü hiçbirinin siyasi istikrarsızlığa tahammülü yok.
O yüzden krizin vurduğu iller "İstikrara" oynadı.
Türk halkı doğru iş yapan insanları politikada görmek istiyor. Örnek verelim. MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, bu seçimde MHP'nin oylarını artırdı. İdeolojik bir yaklaşım sergilemedi. Türk halkı artık ideolojik yaklaşım istemiyor. Doğru adaya ilgi gösteriyor.
AK Parti'nin kurucusu Bülent Arınç'ın memleketi Manisa'ya bir göz atın! Isparta'yı inceleyin! Çünkü bu iki ilin belediye başkanları AK Parti'nin kapatılması sürecinde çok politika yaptı. O yüzden sandıktan çıkamadılar. Manisa halkı Arınç'a tepki koydu.
Sözün özü; Halk hizmet yerine ideolojik yaklaşımlarla kafayı karıştıran aday kim olursa olsun, faturayı kesip atıyor.
O yüzden Gaziantep'in İslahiye ilçesinde seçimi kazanan Demokrat Parti'nin türbanlı başkanı Malike Uludağ'ı da zor günler bekliyor. Acaba tercihini ne yönde kullanacak?
Peruk mu takacak? Törenlere mi katılmayacak? Bu sınav Türkiye'yi gerilime itmemeli!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın