kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gürcistan Afganistan'a asker gönderecek

İHA
Giriş Saati : 31.03.2009 11:05
Güncelleme : 31.03.2009 20:12
Yeni Haber
Gürcistan'ın Afganistan'da görev yapan Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'ne (ISAF) 300 asker göndereceği kaydedildi. ..
Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genel Kurmay Başkan Yardımcısı General James Cartwrigt ile görüştü. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Saakaşvili, Gürcistan'ın Afganistan'daki ISAF bünyesine 300 asker göndereceğini açıkladı.

Saakaşvili, Afganistan'a Gürcü askerleri gönderme konusunda ABD Başkanı Barack Obama'ya mektup yazdığını belirterek, Gürcistan'ın uluslararası terörizmle mücadeleye aktif bir şekilde katıldığını ifade etti.

Gürcistan, 2001 yılından itibaren Kosova, Irak ve Afganistan'daki uluslararası barış güçlerine iştirak ediyor. Gürcistan geçen yıl Rusya ile yaşanan savaş sebebiyle Irak'ta bulundurduğu 2 bin askerini ülke savunması için geri çekmişti. General James Cartwrigt de, ABD'nin Gürcü silahlı kuvvetlerine eğitim ve teknik donanım yardımı sürdüreceğini ifade ederek, Gürcü ordusunda gerçekleşecek olan yeniden yapılanma sürecine de destek vereceklerini kaydetti.

ABD'nin Gürcistan'a askeri yardımının devam etmesini kaygıyla karşılayan Rusya, Gürcistan'ın yeniden silahlandırılmasının Abhazya ve Güney Osetya'nın güvenlikleri için tehlikeli olacağını açıklamıştı.

Rusya, 2008 yılının Ağustos ayında Gürcü ordusunun ayrılıkçı Güney Osetya'ya girmesine karşılık, Gürcistan'a savaş açarak askeri altyapısını harap etmişti. Rusya, savaştan sonra Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgeleri olan Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlıklarını da tanımıştı.