kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazetecinin ölüme direnişi

Sırrıberk ARSLAN SABAH
30.03.2009
Umutla aranan gazetecinin cesedine ulaşıldı. Cesedi enkaza 300 metre mesafede kaya oyuğunda oturur halde bulunan İsmail Güneş'in, kurtulma umuduyla helikopter koltuğunu kızak yaptığı anlaşıldı. Donarak ölen gazetecinin üzeri karla kaplıydı..
Türkiye'yi yasa boğan helikopter kazasını telefonla ilk haber veren ve konuşması sırasında ayağının kırıldığını söyleyen İHA muhabiri İsmail Güneş'in dün cesedine ulaşıldı. Güneş'in (34) helikopter koltuğunu kızak gibi kullanarak kurtulmaya çalışırken donarak öldüğü anlaşıldı. Geçen çarşamba günü meydana gelen kazayı 112 Acil Servis'i arayarak haber verirken acı içinde yaptığı konuşmada sürekli üşüdüğünü ve ayağının kırık olduğunu söyleyen Güneş'in enkaz bölgesinde cesedi bulunamayınca umut doğmuştu. Ancak dün acı haber geldi. Talihsiz gazetecinin enkazın 300 metre kadar güneyinde dere yatağındaki bir kayanın dibinde oturur haldeki cesedi bulundu.



ÖZEL TİM BULDU
Donarak yaşamını yitirdiği anlaşılan Güneş'in üzeri karla kaplı olan cesedini Kahramanmaraş Özel Harekât şubesine bağlı timler dün sabah kar çubukları ile yaptıkları aramada buldu. 6 kilometrelik bir alana dağılan ekipler birbirlerine "Bulundu. Gazeteci bulundu" diye bağırarak haber verdi. Cesedin bulunduğu haberi önce kriz masasında arama kurtarma faaliyetlerini yöneten Vali M. Niyazi Tanılar'a verildi. Tanılar da hemen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bilgi sundu. Güneş'in cesedi dağdan indirilerek morga konuldu. Donarak yaşamını yitirdiği anlaşılan Güneş'in yanında kızak olarak kullandığı anlaşılan helikopter koltuğu vardı. Güneş'in fotoğraf makinesi, basın kartı, kamerası ve dizüstü bilgisayarı enkaz yerinde çıktı. Güneş'in kaza yerinden ayrılırken yanına üzerindekilerden başka giysi almadığı da anlaşıldı. İsmail Güneş'in cesedinin bulunduğu haberi üzerine Sivas'taki evinde çığlıklar yükseldi. Günlerdir eşinden haber bekleyen ve umutları yeşeren Yasemin Güneş acı haberle yıkıldı.