kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yazıcıoğlu için Hollanda'da cenaze namazı kılınacak

CİHAN
Giriş Saati : 31.03.2009 14:09
Güncelleme : 31.03.2009 20:12
Yeni Haber
Helikopte0r kazası neticesinde hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun gıyabında Cuma günü Hollanda'da cenaze namazı kılınacak. ..
Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılmasının ardından Türkiye'de olduğu gibi Hollanda?da olayın büyük üzüntüsü ve hüznü yaşanıyor. Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölüm haberinin ardından sevenlerini hüzne boğdu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Nizam-ı Alem Camii Eski Başkanı Aydın Çelik, ölüm haberi ile yasa boğulduklarını belirterek, Yazıcıoğlu için "Adam Gibi Adamdı" dedi. Çelik, Cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacağını söyledi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının resmi olarak açıklanmasının ardından duygularını ifade etmekte zorlandığını söyleyen Hollanda Sivaslılar Plarformu Başkanı İbrahim Çitil, "Sivaslılar olarak çok üzgünüz. Sivas Yiğidini kaybetti. Bizler bir abimizi, aileden birini kaybetmenin üzüntüsü ve hüznü içerisindeyiz. Başkanımız bir gönül insanıydı. O cesurdu, dürüsttü, mertti, yiğitti, yürekliydi, delikanlıydı, vakarlıydı, vefalıydı, kadirşinastı, hoşgörülüydü, mütevaziydi, her şeyden öte o Sivas'ına kara sevdalıydı. Gurbetçi çocuğuydu. Bizlerin problemlerini en iyi bilenlerdendi. 1995 yılından bu yana yaptığı Hollanda ziyaretlerinde bu problemlerimizi ve sahipsiz olduğumuzu söylerdi. Onu çok ama çok özleyeceğiz, Türk İslam aleminin başı sağ olsun." diye konuştu.

Hollanda UETD başkanı Veyis Güngör "Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi'nin yol arkadaşlarıyla birlikte düşündürücü bir helikopter kazasında hayatlarını kaybettiklerini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Çok sevdiği Allah'ına kavuşan başta Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi olmak üzere aynı kazada hayatlarını kaybeden arkadaşlarına Allah'tan rahmet diler, vefat edenlerin eşlerine, ailelerine, yakınlarına, Büyük Birlik Partisi mensuplarına ve milletimize taziyelerimizi arz ederiz." dedi.

CDA Eindhoven Meclis Üyesi Kaya Turan Koçak ise, "Siyasete bulaşıp da dik durmayı başarabilen ender şahsiyetlerdendi. Çok iyi bir adamdı. Bir ülkeye sahip olmanın bedelini en ağır ödeyenlerden biriydi. Ölumü bile her görüşten insanları bir araya getirdi. Dünya hırsıyla birbirini yiyen siyasiler, insan olduklarını hatırladı. Allah gani gani rahmet eylesin." diye konuştu.