kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Seçmenden ince ayar

AK Parti ciddi bir yara aldı. Ama teselli olabileceği unsurlar yok değil.
1) MHP ve CHP, birlikte, AK Parti'nin toplam oy oranına ancak ulaşıyor.
2) Genel seçim olsa, bu oy oranlarıyla gene tek başına iktidar olabilirdi.
3) Ankara ve İstanbul'da zorlandı fakat kaybetmedi.
4) Türkiye'nin her yerinde, doğusunda, batısında, kuzeyinde, güneyinde hâlâ mevcudiyetini koruyor. Buna mukabil CHP ve MHP Güneydoğu'da hiçbir varlık gösteremiyor.

Evet teselli olabilecek noktalar var, fakat, AK Parti seçimden kaybederek çıktı. Oyları beklentilerin altında kaldı. Zaten Tayyip Erdoğan, açıkça itiraf etmese bile, ciddi bir uyarıyla karşı karşıya olduğunun farkında. Antalya, Balıkesir, Manisa örneklerinden yola çıkarak, "Seçmen hizmete oy vermedi" derken, bunu bir şekilde itiraf da etmiş oldu. Şimdi bu muhakemeyi derinleştirip, vatandaşın niçin hizmete oy vermediğini anlamaya çalışmak gerekir. "Cahil oy çoğunluğu" olduğu için değil herhalde. Aksine halkımız çok uyanık; gelişmelere ziyadesiyle duyarlı. Bence seçmen "ince ayar" yaptı; Erdoğan'ın üslûbunu beğenmedi. Mağdur ve mazlum karizmatik liderin, ülkeyi, tek adam egemenliğinde nisbeten otoriter bir sisteme sürükleyebileceğinden endişe etti. Erdoğan'ın, Erdoğan olarak kalmasını, Putin gibi davranmamasını istedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın