kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

"Ramos yerine Arda"

AA
Giriş Saati : 31.03.2009 13:32
Güncelleme : 31.03.2009 23:23
Yeni Haber
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya karşısında yarın sahaya 11 cesur yürek süreceğini söyledi.

Terim, Swissotel'de, İspanya maçıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, herkesin yarın Ali Sami Yen'de farklı bir milli takım göreceğini ifade ederek, ''Sonuna kadar galibiyeti isteyen, kovalayan milli takım göreceksiniz. İstediği sonucu almak için mücadele eden bir takım göreceksiniz. Sabrımızı becerimizle birleştireceğiz'' dedi.

Oyuncularına sonuna dek güvendiğini kaydeden Terim, ''Ben sahaya 11 tane cesur yürek süreceğim. Stattaki seyirci ile birlikte sahadaki 11'in sayısı 23 bin olursa daha da etkili olacaktır. Öyle bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz, ancak bu şekilde kazanabiliriz'' diye konuştu.

PES ETMEYECEĞİZ

Fatih Terim, yarınki maçta sabrın hem fizik, hem teknik açıdan kendilerine çok yararı olacağını dile getirdi.

İki takımın artık birbirini çok rahat tanıdığını kaydeden tecrübeli teknik adam, ''Geçtiğimiz maçta oyuncularım taktik anlayışa gol yiyene kadar uydular. Golden sonraki o umutsuzluk bize yakışmadı. Pes etmek bizim tarzımız değil. Hiç umudu olmayan hedefi olmaz. Biz hep böyle devam etmiştik. Şimdi hem umutluyuz, hem pes etmeyeceğiz. Sabırlı olmak çok önemli'' ifadelerini kullandı.

RAMOS'UN YERİNE ARDA'YI İZLEYECEĞİZ

İlk maçın yıldızlarından Ramos'un Real Madrid'de müthiş oynadığını anlatan Terim, yarınki karşılaşmada Ramos ile Arda eşleşmesinin çok güzel tecelli edeceğini söyledi.

Terim, kendilerinin de Arda'ya önem verdiğini vurgulayarak, ''İlk maçın galibi Ramos olabilir ama burada Arda'ya çok güveniyorum. İnanıyorum ki sahada Ramos yerine Arda'yı seyredeceğiz'' dedi.

KENDİMİZLE HESAPLAŞIRIZ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, İspanya ile Dünya Kupası Grup Elemelerinde oynadıkları ilk karşılaşmasında bir hata yaptığını düşünmediğini ima etti.

Terim, Swissotel'de İspanya maçıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, bir basın mensubunun, ''Maçtan sonra kendi öz eleştirinizi yaptınız mı'' şeklindeki sorusunu, ''Biz her zaman kendimizle hesaplaşmayı, yüzleşmeyi zaten bir adet haline getirdik. Ama şöyle maça baktığım zaman herhangi bir şey görmüyorum. Yapmak istediklerimi yaptım. Yarın yine olsa, yine aynı şeyi yaparım. Hatta bazılarının zamanını daha önceye alırım'' diye yanıtladı.

Semih'i oyundan almasının eleştirilmesi hatırlatılan Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oyuncular çıkar girer, tercihler benimdir. O tercihin de karşılığını, bazen doğru, bazen yanlış, kimine göre doğru, kimine göre yanlış alabiliriz. Biz ekonomik oynamadığımız için hamle yaptım. Esasında ilk 11'de de öyle çıkabilirdim. Takımın en sağlıklı durumunda tüm ataklı hepsini bir arada oynatıp bir saat içinde rakibi vurmayı planladım ve pozisyonları bulduk. Sonra sahayı parselleme adına bir tane daha orta saha oyuncusunu kullandık. Müsaade etsinler de taktik işlerini bize bıraksınlar. Devre arasında bile o değişikliği yapabilirdim. Olayı hala bizim ülkede o kadar basite indirgememek gerekir. Artık bunlar konuşulmuyor. En diri şekilde takımı tutabilmekti. Amacımızın ne olduğu önemli. Oyuna defans oyuncusu da alabilirdim. Semih'i almayabilirdim, ama Nihat'ın sahada kalmasını istedim.''

KADRO 80 MİLYON KİŞİ


Fatih Terim, kendi saha ve seyircilerinin mutlaka avantajı olması gerektiğini ve bu oyunu hep birlikte oynayacaklarını dile getirerek, ''Biz saha içinde onlar tribünde. Onların sağladığı sinerjinin bizimle birleşmesi lazım. Onu hırsla, arzuyla birleştirmemiz gerek. Tribündekiler de oyuncularımızla birlik olmalı. Sabır ve coşku en önemli temalarından biri. Orada oyun 0-0 iken İspanya seyircisi 'oley' çekebiliyor. Bize gönül, destek veren, bizimle coşan, inanan, yüreklerindeki milli takım sevdalarını bizden esirgemeyenler, yarın akşam bizim maç kadromuz olacak. Siz sormadan ben maç kadrosunu 80 milyon olarak açıklıyorum'' diye konuştu.

HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ, İNANCIM AYNEN SÜRÜYOR

Bosna Hersek'in, deplasmanda Belçika'yı yenmesinin ardından gruptaki gelişmeleri değerlendiren Terim, Dünya Kupası finallerine gideceklerine olan inancının tam olduğunu dile getirdi.

Fatih Terim, Bosna Hersek'in Belçika'yı deplasmanda yenmesinin akıllarında olmadığını kaydederek, şöyle devam etti:

''Ama bu puan sıralaması sürprizlerle dolu olarak devam edecek. Burada önemli bir şey var; biz yarın kaybetmediğimiz taktirde, Bosna Hersek, Belçika'yı yine yense dahi, bizim de her rakibimizi her yerde yenme ihtimalimiz var. Kalan 5'er maçımız var. Yarından sonra 4'e düşecek ve biz İspanya ile oynamayacağız. Bütün rakiplerimiz ise karşılaşacak. Şundan emin olabilirsiniz ki inancım aynen sürüyor. Sonuçlar böyle olsa da umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Bizim hedefimiz dünya kupasına gitmek. Bunu her şekilde arzuluyoruz, istiyoruz. Bu isteğimizi başaracağımızdan da hiç şüphemiz yok. İnşallah orayı yakalayacağız. Orada çok seyredilen ve güçlü bir Türkiye olacaktır, diğer şampiyonalarda olduğu gibi.''

KAZANIRSAK TARİHE GEÇERİZ

Toplantıya katılan İspanyol bir gazetecinin, ''Medyada (İspanya'yı yenersek tarihe geçeriz) sözünüzü okudum. Ayrıca Sevilla'ya transferiniz konuşuluyor. Bu doğru mu'' şeklindeki sorusunu Terim, ''Ben maçtan sonra ilk defa konuşuyorum. Ama İspanya 30 maç yenilmemiş. 30 maçtan sonra (Kime yenildiniz?) derlerse otomatikman Türkiye'nin adı geçecek. Yani bu söze itirazım yok. Sevilla'ya gelince herhangi bir şeyle uğraşacak durumum yok. O sonraki mevzular. Şimdi hedefimiz sadece İspanya'' diye yanıtladı.

FAIR PLAY ORTAMI SAĞLAYACAĞIZ

Fatih Terim, orta sahada çok top çevirebilen İspanya ile zemini güzel olan Ali Sami Yen Stadı'nda oynamanın bir hata olup olmadığının sorulması üzerine de ''Statü gereği sahayı en az 3 ay önce bildirmeliyiz. İspanya bizi dünyanın en önemli stadında ağırladı. En güzel seyircisiyle ve bize Real Madrid'in tesislerini vererek ağırladı. Yok, sıcak yere götürseydik, zemini kötü yerde oynatsaydık gibi şeyleri aştık. En güzel şekilde misafir edeceğiz. En iyi saha şartlarını, en güzel soyunma odası şartlarını sağlayacağız. Fair play'in önde olduğu ortamı sağlayacağız. Bu durumda kazanırsak çok mutlu olacağız. Bunun dışındakini kabul etmiyoruz'' diye konuştu.

Taraftarlardan da sabırlı olmalarını isteyen Terim, kendilerinin sabırlı oynayacaklarını, taraftarlardan da bunu beklediklerini söyledi.

İSPANYA'YA 1-0 YENİLMEMİZE RAĞMEN ELEŞTİRİLİYORUZ

Fatih Terim, maçtan sonra yapılan eleştirilerin sorulması üzerine, ''Türkiye çok güzel işler yapmış, bir yere gelmiş ki İspanya'ya yenilmemize rağmen eleştirilebiliyoruz'' dedi.

Terim, ''30 maç yenilmemiş, dünya sıralamasında 1. takıma yenilmenin hesabı soruluyorsa, bundan mutlu olmalıyız'' dedi.

Fatih Terim, devamlı kazanmanın veya kaybetmenin İspanya'da çok önemli bir güveni olduğunu belirterek, ''Ferdi yeteneği yüksek oyunculara sahip. Bütün olarak iyiler. Hiçbir taraflarında eksik yok'' diye konuştu.

POZİSYON YAKALAYACAĞIZ

Maçta hiçbir zaman oyun anlayışlarından vazgeçmeyeceklerini anlatan Terim, beraberliği ilk planda düşünmediklerini kaydetti.

Fatih Terim, ancak maç içinde gelişen durumlara göre beraberliği de düşünebileceklerini belirterek, şöyle konuştu:

''İspanya'ya itirazımız yok. Durumlarına duyduğumuz saygıyı ifade ediyoruz. Ama bizim daha çok puana ihtiyacımız var. Pozisyon bulabileceğimizden eminim, yeter ki atabilelim. Kırılma anlarında o golleri atabilseydik, şu an çok başka şeyler konuşuyor olabilirdik. İnşallah yine o şeyleri konuşuruz.''

Benim son oynadığımız maçta en üzüldüğüm konu budur. Golden sonra her zaman gösterdiğimiz geri dönüşü, pes etmemeyi, umutsuz olmamalıyı, gösteremedik. Hakem düdük çalana kadar bitmeyecek. O yüzden oyuncularım, bunun bilincinde. Onlara güveniyoruz, güvendiğimiz için buradayız. Kaybetsek dahi herkeste iz bırakabiliyoruz. Onlar bunu hak edebiliyorlar. Yarın çok daha farklı bir konumda olacağımıza yürekten inanıyorum.

KADRODA DEĞİŞİKLİKLER OLABİLİR


Terim, kadroda bazı oyuncularda değişiklikler olabileceğini söyledi.

Emre Aşık'ın sakatlığının bulunduğunu ve durumuna bugün bakacaklarını anlatarak, ''İki maç üst üste 4 gün arayla oynamanın dezavantajları var. Onları kaldırma adına bazı oyuncuları değiştirebiliriz'' dedi.

Fatih Terim, Aurelio'nun Avrupa'nın en önemli oyuncularından biri olduğunu ve kendisinden yarınki maçta çok iyi performans beklediğini vurguladı.

Terim basın toplantısını, ''Hepimizin Allah yardımcısı olsun'' sözleriyle bitirdi.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 25 14 8 3 40 19 50
2 Beşiktaş 25 14 7 4 42 23 49
3 Trabzon 25 13 7 5 34 24 46
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 25 13 5 7 47 27 44
5 Galatasaray 25 13 5 7 48 32 44
6 Bursa 25 10 8 7 32 31 38
7 Kayseri 25 9 10 6 25 17 37
8 Gaziantep 25 10 7 8 35 36 37
9 Ankaraspor 25 10 6 9 33 27 36
10 Eskişehir 25 7 9 9 31 32 30
11 G.Birliği 25 7 8 10 27 31 29
12 Denizli 25 8 5 12 31 37 29
13 Antalya 25 7 8 10 24 31 29
14 İ.B.B. Spor 25 8 4 13 26 37 28
15 Konya 25 7 6 12 24 35 27
16 Ankaragücü 25 6 6 13 22 37 24
17 Kocaeli 25 6 5 14 35 51 23
18 Hacettepe 25 3 6 16 17 46 15
Haftanın Maçları
25. Hafta
 Bursa 2  
  Fenerbahçe 1  
 İ.B.B. Spor 2  
  Konya 0  
 Kayseri 2  
  Ankaragücü 0  
 Hacettepe 1  
  Antalya 2  
 Kocaeli 3  
  Ankaraspor 1  
 Gaziantep 3  
  Trabzon 2  
 Sivas 1  
  Beşiktaş 1  
 G.Birliği 0  
  Denizli 0  
 Galatasaray 0  
  Eskişehir 1  
Haftanın Maçları
26. Hafta
 Konya Hacettepe Cumartesi 13:30  
 Ankaraspor Bursa Cumartesi 13:30  
 Denizli Sivas Cumartesi 16:15  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 20:00  
 Ankaragücü Kocaeli Pazar 13:30  
 Antalya G.Birliği Pazar 13:30  
 Trabzon İ.B.B. Spor Pazar 15:15  
 Fenerbahçe Eskişehir Pazar 19:00  
 Gaziantep Galatasaray Pazartesi 20:00