kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ÖTV indirimi stokları eritti otoda zam ufukta gözüktü

24.03.2009
Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) Genel Kurulu, ÖTV indiriminin yarattığı iyimser havada gerçekleşti. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, stoklarda otomobil kalmadığını ifade ederken, ODD Başkanı ve Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, son ÖTV düzenlemesiyle sektörde bahar havasının yaşandığını söyledi.

Aybar, "Sayın Bakanım, şu gerçeğin bilincindeyiz, bu kararnamede sadece 1600cc altındaki binek araçlara değil, az da olsa 1600cc üzeri binek araçlara da ÖTV indirimi sağlayarak sektörü tamamen kucakladınız" dedi. Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Turgay Durak da, sektöre hitap ederken, tatile gönderilen işçileri geri çağırıp bir an önce üretim yapmaları çağrısında bulundu.

Bakan Çağlayan, yaptığı konuşmada, ülkenin "yüz akı" ve "gözbebeği" olarak nitelediği otomotiv sektörünü yolda bırakmayacak çalışmaların içinde olduklarını bildirdi. Çağlayan, otomotiv dahil üç sektörde uygulanan vergi indirimine değinerek, "Sektördeki bu hareket, ne zaman evleneceği belli olmayan kızımıza bile çeyiz düzdürüyor" dedi.

MÜŞTERIYI SAKIN ÜZMEYIN
Otomotiv sektöründe de, yapılan düzenlemeyle satışlarda patlama olduğunu ifade eden Çağlayan, son günlerde tüketicilerden gelen şikâyetleri hatırlatarak, "Sakın ha, velinimetiniz olan müşteriyi üzmeyin" diye uyardı.

Üretimin ciddi ivme yakaladığını belirten Çağlayan, ÖTV indirimiyle birlikte yaşanan canlılığın birçok alana etki ettiğine işaret ederek, "Gazetelerin sayfa sayısı bile arttı. Otoparkçısından, araba yıkayıcısına kadar işler açıldı. Maşallah nazar boncuğu satanların bile işleri açıldı" diye konuştu.