kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

HSBC 1.200 kişiyi işten çıkaracak

AA
Giriş Saati : 25.03.2009 12:36
Güncelleme : 25.03.2009 15:59
Yeni Haber
Avrupa'nın en büyük bankası HSBC, İngiltere'de 1.200 kişiyi işten çıkaracak. ..
Avrupa'nın en büyük bankası HSBC yönetiminin İngiltere'deki ofislerinden 1200 çalışanının işlerine son vermeye hazırlandığı açıklandı.

Banka yönetiminin konuyla ilgili açıklamasında, işten çıkarma dalgasının içinde yer alması beklenen kişilere bugün yöneticileri tarafından bilgi verilmeye başlandığı bildirildi.

Küresel mali krizin başlamasından bu yana herhangi bir devlet desteği almamış olan HSBC'nin, işten çıkarılacak 1200 personeline kariyer desteği vereceği ve çıkarılan personelin HSBC grubu bünyesinde ayrı bir iş koluna yönlendirilmesinin veya farklı bir kurumda profesyonel hayatlarına devam etmeleri için destek verilmesinin planlandığı belirtildi.

Warwick yakınındaki Leamington Spa'daki operasyon merkezinden 280 kişinin işten çıkarılacağı, Newport'taki telefonla bilgi alma merkezinin ise tümüyle kapatılmasının düşünüldüğü ifade edildi. Londra'daki benzeri merkezlerden de 150 kişinin işten çıkarılmasına hazırlanıldığı kaydedildi.
Bu arada HSBC'nin Londra borsasındaki hisselerinin ise yüzde 1,4 oranında yükselerek 396,75 peniye ulaştığı bildirildi.

HSBC'nin Londra'daki ofisinden geçen Aralık ayında da 500 kişi işten çıkarılmıştı.

HSBC çalışanlarının üyesi bulunduğu sendika, işten çıkarma kararını kızgınlıkla karşıladı. Unite adlı sendikadan yapılan açıklamada, kararda hiçbir haklı taraf bulunmadığı belirtilirken, İngiltere'deki HSBC çalışanlarının verimli ve işlerine son derece bağlı kişiler oldukları hatırlatıldı.