kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Can Akın Çağlar

Ziraat'ten hükümet gibi kriz paketi

ANKARA
25.03.2009
Ziraat Bankası, kredi ve kredi kartı borçlarını yeniden yapılandırdı. 6 milyon müşterinin 6-7 milyar liralık kredisine ödeme kolaylığı telefonları kilitledi..
HÜKÜMETİNaçıkladığı 5.5 milyar liralık 4'üncü paketten sonra Ziraat Bankası da yaklaşık 7 milyar liralık "Bahar Paketi" ve "Ödeme Kolaylığı Paketi" açıkladı. Ziraat, tarımsal, bireysel ve ticari kredi borçlarında vade uzatımına giderken, bireysel kredilerde de faizi düşürdü. Kart borçlularına da 2 yıla kadar vade ile ödeme kolaylığı sağlanacak. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, düzenlediği basın toplantısında, ödeme kolaylığı sağlanan kredilerin toplam tutarının 6-7 milyar lira olduğunu açıkladı. Faiz indirimini "şok" olarak nitelendiren Çağlar'ın açıklamasının ardından bankanın telefonları kilitlendi. Kart ve kredi borcunu yapılandırmak isteyenler soluğu Ziraat şubelerinde aldı. Çağlar'dan satırbaşları şöyle:
* SEÇİM ÖNCESİ OLMASI TESADÜF: Kriz nedeniyle bireysel ve tarımsal kredi müşteriyi rahatlatmaya dönük çalışma yaptık. Ticari kredide vade uzatımında bankanın yetkisi var. Ancak, sübvansiyonlu tarımsal kredileri için hükümetin kararname çıkarması gerekiyor. Biz önerdik, uygun buldular. Keşke 10-20 gün önce açıklansaydı. Seçim öncesi açıklanması bir tesadüf.
* BİLANÇOYU OLUMSUZ ETKİLEMEZ: Ödeme kolaylığından 2.3 milyon çiftçi ile 3.7 milyon bireysel kredi kullanıcısı yararlanabilecek. Kredi borçlarına ödeme kolaylığı kamu bankası olmamızla alakalı değil. Merkez Bankası'nın faiz indirimi mevduat maliyetindeki düşüşe bağlı olarak kredilere yansıtılabiliyor. Bu nedenle bilçomuza olumsuz bir etki beklemiyoruz.