kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan, YSK'ya sert çıktı: Nedir bu sıkıntı?

Mehmet ACAR/BARTIN-ZONGULDAK
24.03.2009
Erdoğan, sandık kurulunda görev alan siyasi parti temsilcilerinin başörtülü olamayacağına ilişkin kararı nedeniyle YSK'yı topa tuttu. Erdoğan, YSK'ya "Artık yetti. Nedir bu sıkıntı?" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçime günler kala sandık kurulunda görev alanların başörtülü olamayacakları kararıyla ilgili YSK'ya sert çıktı. Erdoğan, "Böyle bir şey mi olur? Avrupa bunu duyduğu zaman ne der ya? Oraya gelenler devletin memuru değil. Siyasi partilerin temsilcileri" dedi. Erdoğan, dün partisinin 59'uncu mitingini Bartın'da, 60'ıncı mitingini Zonguldak'ta yaptı. Erdoğan, Zonguldak'ta vatandaşları kimlik numaralı belge almaları konusunda uyardı ve şöyle dedi: "Aileden bir kişi bile gitse nüfus kâğıt örneğini alabiliyor. Bir vatandaşım bile bu yüzden oy kullanamazsa kahrolurum. Bana göre YSK büyük bir yanlışın içinde. YSK bir yanlış daha yaptı. Neymiş efendim, sandıkların bulunduğu yerler kamusal alanmış. Ne demek yahu kamusal alan? Böyle bir şey mi olur? Avrupa bunu duyduğu zaman ne der ya? Oraya gelenler devletin memuru değil. Siyasi partilerin temsilcileri. Bunun içinde başı açık da örtülü olan da var. Sen ona nasıl olur da demokratik hakkını, orada siyasi partinin üyesi olarak, müşahit görevini yapma hakkını engellersin? Artık yetti. Nedir bu sıkıntı? Demokrasi bu şekilde engellemelerle tekamül etmez. Biz bu yarışta bir taraftan demokratik laik, sosyal bir hukuk devleti diyeceğiz ve zorlaştırmak için de elimizden ne geliyorsa bunu yapacağız. Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Temenni ederiz ki bu yanlışlardan dönülür."

BARETLİ BAŞBAKAN
Zonguldak Madenci Anıtı önündeki mitinge, başına madenci bareti ve boynuna Zonguldakspor kaşkolu takarak çıkan Erdoğan, 2008 Temmuz'unda kuruma 3 bin işçi alacakları sözü verdiklerini hatırlatarak, "O gün ocaklara inmiştim. Sizlerin çalışma koşullarını gören herhalde bir başka başbakan olmadı. Geldim, hangi koşullarda çalıştıklarını gördüm. Çıktım ve 3 bin işçi alacağımızı söyledim. Aradan 8 ay geçti, 3 bin işçi alımını yaptık, işi bitirdik'' dedi. Erdoğan, MHP liderine de "Sayın Bahçeli, yüzde 7500 faiz ödettin sen bu millete. Kimleri nemalandırdı ondan? Nasıl bunları bize unutturmaya çalışıyorsun? Hatırlatınca da kızıyor. Kızma, niye kızıyorsun? Bunlar senin boynunda yafta, yafta... Bu yaftayı sen ömür boyu taşıyacaksın'' dedi. Başbakan Bartın'da ise "Ben İstanbul'u CHP'li belediyeden aldım. İstanbul'un durumu ortada. Bartın'ı da yakın tarihte İstanbul'da yaptıklarımız gibi güzel bir kent haline getireceğiz" dedi.