kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hadise Milliyetçiler çıkardı

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
25.03.2009
Yunanistan'ın önde gelen gazetesi, Hadise'nin vereceği konser için "Türkiye'nin yeni bir tahriki. Olay yaratmak için gönderiliyor" dedi..
Ülkenin siyasi içerikli gazetelerinden biri olan ETHNOS'un pazar günkü sayısında, Eurovision yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek Hadise'nin büyük bir fotoğrafı vardı. Birinci sayfadan verilen fotoğraf güzeldi ancak haberi, daha doğrusu yayımlanan makale, milliyetçi çevrelerin Soğuk Savaş yıllarında yaygın olan kin ve nefret propagandalarını anımsatıyordu... Hadise'nin yarışmada söyleyeceği "Düm Tek Tek" şarkısını tanıtmak için çıktığı turda Batı Trakya'ya da gelecek olması, "Türkiye'nin yeni bir tahriki" olarak yorumlandı.

YORUM DEĞİL PARANOYA
7 Nisan'daki konser için ziyaret edeceği Batı Trakya'da Hadise'nin "adı gibi olay yaratmak amacıyla, Türkiye tarafından kasıtlı olarak gönderildiği" öne sürüldü. İlerici ve demokrat olarak anılan söz konusu gazete, "Türkiye'nin Batı Trakya üzerindeki gizli planlarını hayata geçirmek için Hadise'yi de seferber ettiğini" iddia etti.

YA TERSİ OLSAYDI?
Konserin "Hadise'nin yalnızca güzel sesini ve kıvrak vücudunu göstermek değil; Türk milliyetçiliğini aşılamak için Gümülcine'deki Türk Konsolosluğu tarafından organize edildiğini " yazan ETHNOS gazetesi "Hadise'nin görünürde sade bir davet üzerine bu bölgeye gerçekleştireceği ziyaretin perde arkasında Türkiye'nin emelleri yatıyor" türünde paranoya boyutlara ulaşan yorumlar yer aldı... Oysa Hadise daha geçen ay Yunan devlet televizyonu tarafından ağırlanmış ve binlerce davetli önünde söylediği Eurovision şarkısı Yunanistan'da büyük bir beğeni toplamıştı. ETHNOS gazetesinin halkların dostluğuyla taban tabana zıt olan asılsız iddiaları, bir Türk gazetesinde "Sakis Ruvas'ın İstanbul'da Eurovision şarkısını tanıtımının altında, Atina'nın İstanbul hakkındaki gizli emellerinin yattığı" şeklinde yazılsaydı, Yunanistan'daki tepki nasıl olurdu?