kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Giriş Saati : 25.03.2009 07:49
Güncelleme : 25.03.2009 21:43
Yeni Haber
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu günden itibaren yurdu etkisi altına alacak yeni bir yağışlı ve olumsuz havanın hakim olacağı uyarısı yaptı...
Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; Türkiye'nin Batı Bölgeleri'nin bu günden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Açıklamada, "Yarın sabah saatlerinde Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde başlayacak sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, yarın öğleden sonra batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı'nda (Ankara ve Eskişehir çevrelerinde) devam edecek. Yağışlar Marmara'nın batısı, (Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli) Kıyı Ege, (İzmir, Aydın, Denizli, Muğla çevreleri) ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacak." denildi.

* İPTAL EDİLEN SEFERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yağışlı havanın Perşembe günü, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısında etkili olacağına işaret edilen uyarıda, lodosa da dikkat çekildi:

"Lodos; Çarşambadan itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile batı Karadeniz bölgelerinde, Perşembe günü İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında saatte 60 - 70 kilometre hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek."

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca lodosta yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgilileri uyararak; lodos fırtınası ve kuvvetli sağanak yağışın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı; soba-baca ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ani su baskını, sel, taşkın ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşın vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇANAKKALE, BALIKESİR, TEKİRDAĞ, EDİRNE VE KIRKLARELİ'NDE KUVVETLİ YAĞIŞ İLE LODOS BEKLENİYOR: Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli yağış ve lodos bekleniyor.

Çanakkale Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığından yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde bugün ve yarın yağışla birlikte lodosun etkili olmasının beklendiği duyuruldu. Açıklamada, yağış ve fırtına nedeniyle, vatandaşlar ile denizcilerin dikkatli olmaları istendi.

ANTALYA'DA YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI: Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, Antalya'nın, batı bölgesinden başlayarak, yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi.

Bölgesel Tahmin Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya ve çevresinde, gök gürültülü sağanak yağışla birlikte, kısa süreli fırtına beklendiği belirtilerek, fırtınanın güney ve güneybatı yönlerden, saatte 40 ile 60 kilometre hızla eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

DENİZCİLERE UYARI

Açıklamada, bugün öğleden sonra Bodrum-Antalya arasında, akşam saatlerinden itibaren de Antalya-Anamur arasında aralıklı gök gürültülü sağanak yağışla birlikte fırtına beklendiği ifade edildi.

Rüzgarın kıble ve lodostan saatte 22 ile 40 deniz mili hızla eseceği, denizin kaba ve çok kaba dalgalı olacağı bildirilen açıklamada, dalga yüksekliğinin 3 ile 6 metre dolayında olabileceği belirtildi. Buna göre, hava parçalı bulutlu, yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek ve denizlerde görüş uzaklığı 10 kilometre, yağış anında ise 3 ile 5 kilometre dolayında olacak.

BURSA VALİLİĞİNDEN SAĞANAK UYARISI: Bursa Valiliği, Marmara Bölgesi'nde öğleden sonra etkili olması beklenen sağanak nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, batı bölgelerinin öğleden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği, lodosun da saatte 60-70 kilometre hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtildi.

Açıklamada, lodos fırtınası ve kuvvetli sağanak yüzünden meydana gelebilecek soba-baca ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile çatı uçması, ani su baskını, sel, taşkın ve yıldırım düşmesi gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah saatlerinde doğu bölgelerde (İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu) buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Az bulutlu zamanla Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra bölgenin batısında (Çanakale, Balıkesir, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına esecek.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla) ile Denizli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına esecek.

AKDENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına esecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu zamanla Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzeybatı kesimleri (Eskişehir ve Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri), gece saatlerinden sonra Eskişehir, Ankara ve Çankırı çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına esecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu zamanla Parcalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batı kesimleri (Bolu, Düzce ve Zonguldak) ile gece saatlerinden sonra Bartın, Karabük ve Kastamonu çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına esecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Tokat, Çorum, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına esecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, sabah ilk saatlerde güneydoğusu (Van, Hakkari ve Şırnak) çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...