kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yazıcıoğlu'nun helikopteri düştü

AJANSLAR
Giriş Saati : 25.03.2009 18:56
Güncelleme : 26.03.2009 01:18
Yeni Haber
(BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim için ilk kez kiraladığı helikopter, düştü. Kazada aralarında Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 5 kişinin yaralandığı belirtildi. Olay yerine henüz ulaşılamadığı bildirildi. ..
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopter düştü. Kazada aralarında Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu 5 kişinin yaralandığı belirtildi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu Esas Holding'e ait özel helikopter, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Çardak beldesi yakınlarında düştü.

İŞTE YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ...

HELİKOPTERE HENÜZ ULAŞILAMADI

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikoptere henüz ulaşılamadı.

Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ve bir grup partilinin de katıldığı çalışmalar kapsamında Çardak beldesinin güneyindeki dağlık kesimler ile Sisne mezrasının iki kilometre kuzeyindeki dağlık alanda arama yapıldı.

Çok sayıda ambulansın hazır bekletildiği arama çalışmaları sırasında helikopterin enkazına ulaşılamadı. Sisne mezrası kuzeyindeki dağlık kesimdeki arama çalışmalarını Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de izliyor.

Yoğun sis nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülüyor.

Kurtarma çalışmalarına Kahramanmaraş'ın yanı sıra çevre illerden gelen kurtarma ekipleri de katılıyor.

Bu arada Muhsin Yazıcıoğlu'nun sağlık durumunu merak eden çok sayıda yakını da Sivas'tan Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY: ÇALIŞMALAR GECE BOYUNCA DEVAM EDECEK

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin bulunması için tüm imkanların sefeber edildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşiri Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin bulunması için yapılan çalışmaları yerinde denetlemek için Gaziantep'e geldi.

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Atalay, ''Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Hem havadan hem karadan var gücümüzle çalışıyoruz'' dedi.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini anlatan Bakan Atalay, ''İnşallah korktuğumuz olmaz. Son durum sizin bildiğiniz gibi, arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum'' diye konuştu.

Saat 16.00'dan bu yana konu ile meşgul olduklarını anlatan Atalay, şunları kaydetti:

''Bütün araçları, sivil savunma ekiplerini, helikopterleri buraya sevk ettik. Bölgenin şartları çok zor hem kar hem sis var. Bu çalışmalar gece boyunca devam edecek. Şu anda çalışmalar sadecede karadan götürülüyor. Ama gerekirse havadan da yine destek verilir. Geçmiş olsun.''

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, GAZÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ve öteki yetkililer tarafından karşılanan Bakan Atalay, hava alanındaki açıklamasının ardından kara yolu ile Kahramanmaraş'a hareket etti.
Aracına bindiği sırada bölgedeki yetkililerle telefonla görüşen Atalay, ''Yeni bir şey yok'' dedi.

GÖKSUN KAYMAKAMI DEMİRCİOĞLU: ARAMALAR SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ın Göksun Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarının Sisne mezrasında sürdüğünü söyledi.

Demircioğlu, yaptığı açıklamada, düşen helikopteri arama çalışmalarının, Kahramanmaraş merkez ilçe ile Göksun ilçesi sınırı arasındaki Sisne mezrasında devam ettiğini bildirdi.

Kaymakam Demircioğlu, diğer noktalarda yapılan aramalara son verildiğini, arama ve kurtarma çalışmalarının bu bölgede yoğunlaştırıldığını söyledi.

Bölgedeki tepelerde kar bulunduğunu, ancak kar yağışı olmadığını belirten Demircioğlu, ''Karadan ve havadan aramalar devam ediyor. Çalışmalara, askerler, vatandaşlar, korucular ve sivil savunma ekipleri katılıyor'' dedi.

AĞABEY YUSUF YAZICIOĞLU: ''İNŞALLAH SAĞ SALİM BULUNURLAR, HEP BİRLİKTE DUA EDELİM''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, bazı akrabaları ve partililerle birlikte Kahramanmaraş'a gitti.

Yusuf Yazıcıoğlu, olayı duyar duymaz bazı akrabaları ve partililerle birlikte kara yoluyla Sivas'tan Kahramanmaraş'a doğru yola çıktıklarını belirtti.

Olayın üzüntüsü içerisinde olduklarını belirten Yazıcıoğlu, ''İnşallah sağ salim bulunurlar, hep birlikte dua edelim'' dedi.

Öte yandan, partililerin BBP Sivas İl Başkanlığı binasındaki bekleyişi sürüyor.

Partinin yöneticilerinden Nevzat Yanmaz, MYK üyesi Aytekin Kulmaç, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Gezici ve Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp, yetkililerle görüşmeler yaparak gelişmeler hakkında bilgi alıyor.

"HER İHBARI DEĞERLENDİRİYORUZ "

Kahramanmaraş Sivil Savunma İl Müdürü Hüsamettin Bulut, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopteri arama çalışmalarıyla ilgili olarak, ''Her ihbarı değerlendiriyoruz. En son olarak Kurucaova köyünden bir sinyal alındı'' dedi.

Bulut, yaptığı açıklamada, 500 kişiyi geçen bir ekiple başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının, takviye ekiplerin de katılmasıyla daha çok kişi tarafından sürdürüldüğünü söyledi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın helikopterin düştüğü tahmin edilen bölgede olduğunu belirten Bulut, şu bilgileri verdi:

''Arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili bütün koordinasyonu aldığımız her bilgiyi kullanarak sağlamaya çalışıyoruz. Bölgede jandarma, orman işletme, emniyet ve müdürlüğümüze ait ekipler çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekiplere dağcılar ve köylüler de destek veriyor. İlk olarak çalışmalara Hacıömer köyünde başlandı ardından, Sisne ve Kızılöz köylerinden ihbarlar geldi. Her ihbarı değerlendiriyoruz. En son olarak Kurucaova köyünden bir sinyal alındı. Bazı ekipler oraya kaydırıldı.''
Bölgenin bazı yerlerinin kar kalınlığının bir metreyi bulduğu bilgisinin kendilerine iletildiğini aktaran Sivil Savunma İl Müdürü Bulut, havanın soğuk, arazi şartlarının kötü olduğunu, arama-kurtarma çalışmalarının yerden ve havadan devam ettirildiğini kaydetti.

"GÖKSUN-KIRCAOVA MEVKİİNDEN SİNYAL ALINDI"

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, son gelen bilgiye göre, düşen helikopterle ilgili, Bandırma Limanı'ndaki Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait görüntüleme ve dinleme tesisinde Göksun-Kırcaova mevkiinden sinyal alındığını bildirdi.

Topçu, BBP Genel Merkezi'de yaptığı açıklamada, bölgeye helikopter giremediği için Casa uçaklarının bu yere hareket ettiklerini belirterek, devletin tüm birimlerinin arama konusunda tam bir teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Milletin endişe edeceği hiç bir durum olmadığını ifade eden Topçu, bu bilgiler çerçevesinde helikopterde bulunanlara ulaşılmasının beklendiğini kaydetti.

Topçu, herkesten helikopterde bulunanlar için dua etmelerini isteyerek, ''Cenabı Hak inşallah onları, kolunun ve kanadının altına alsın'' dedi.

Topçu, bir basın mensubunun ''Enkaza ulaşma konusunda size bir süre verildi mi?'' sorusu üzerine, bu konuda kendilerine 20-25 dakikalık süre içerisinde bilgi verilebileceğinin iletildiğini kaydetti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: ALANI İYİCE DARALTTIKLARINI AZ ÖNCE MÜSTEŞARIM BİLDİRDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin, ''Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki konutuna gitmek üzere AK Parti İl Başkanlığından ayrılırken gazetecilerin, BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun da bulunduğu helikopterin düşmesiyle ilgili sorularını
yanıtladı.

Şu anda Kahramanmaraş Valisinin ve Jandarma Alay Komutanının bölgede bulunduğunu, orada şartların çok zor olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bundan dolayı yaşanan sıkıntılar aşıldı. Fakat alınan bazı sinyaller sebebiyle bölge tekrar aranmaya başlandı. Alanı iyice daralttıklarını az önce müsteşarım bildirdi. Biz de Başbakanlık'ta bununla ilgili olarak kriz masası oluşturduk. Gerek Valimiz gerekse 2. Ordu Komutanlığımız helikopterle arama çalışmalarına devam edecekler. İçişleri Bakanımız sürekli takip ediyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Bey ile de az önce görüştüm. Onlar da aynı şekilde takip ediyor. Ve bu daralma sebebiyle biraz daha işi neticelendirmeye yaklaştığımızı düşünüyorum.''

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, helikopterdekilerin sağlık durumuna ilişkin sorusu üzerine de ''Sağlık durumuyla ilgili herhangi bir irtibat bu noktada yok. İsmail Güneş'e ait telefonla ilgili orada sadece sinyal alıyorlar. Bunun ötesinde ne yazık ki başka bir şey yok. Kar, tipinin olması orada bunu da zorlaştırıyor. Geceye kalmasın diye Valimiz işi takip ediyor. Şartları daha da zorlayarak oraya ulaşmanın gayreti içerisindeler'' şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI VE EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ BÖLGEYE GİTTİ

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, düşen helikopterle ilgili arama çalışmaları yerinde izlemek üzere bölgeye gitti.

Alınan bilgiye göre, Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesinin ardından, kazayla ilgili çalışmaları bizzat yerinde izlemek üzere bölgeye gitti. Bakan Atalay'ın Ankara'dan uçakla Gaziantep'e, oradan da Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geçtiği bildirildi.

"KAPTAN VE YOLCULARIN CEP TELEFONLARINDAN SİNYAL ALINIYOR"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, ''Kaptan ve yolcuların cep telefonlarından sinyal alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzincan'da bulunan Yıldırım, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi ile ilgili olarak evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, helikopterin enkazının bulunması için yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Tipi ve ağır hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları sırasında zaman zaman sıkıntıların yaşandığını dile getiren Bakan Yıldırım, ''250 asker, civardaki köylüler, havadan helikopterler ve bir uçak, arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Yapılabilecek ne varsa devletin tüm imkanları kullanılarak yapılıyor'' diye konuştu.

Bir gazetecinin helikopterin düştüğü yerin tespit edilmesi için yapılan çalışmaları sorması üzerine Yıldırım, şunları söyledi:

''Aslında helikopterin düştüğünde sinyal veren elt isimli bir cihaz var. Bu helikopterde de bu cihaz var. Bu cihazdan sinyal alınması gerekiyor ama alınamıyor. Ancak sinyal kaptan ve yolcuların cep telefonlarından alınıyor. Sinyaller en yakın baz istasyonlarına göre GPS'e giriliyor ve koordinat belirleme çalışmaları yapılıyor. Aramalar belirlenen noktalarda yoğunlaştırıldı. Ama dediğim gibi tipi olması, ağır hava koşulları olması arama faaliyetlerinde önemli zorlukların yaşanmasına da neden oluyor.''
Kaza hakkında bilgi de veren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: ''BBP Genel Başkanı ve beraberindekileri Kahramanmaraş'tan saat 14.35'te alan Bell tipi helikopter Kayseri'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Yozgat Yerköy istikametine uçmak için havalanıyor. Daha sonra 15.55 civarında acil servise düşen bir sinyal ile helikopterin düştüğü bilgisi geldi. Helikopterin düştüğü mevki Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınlarındaki Berit Dağı. Oradaki köylerin yakınında bir yer. Olayın akabinde hemen Kahramanmaraş Valiliği sivil savunma ekipleri, askeri birlikler ve 2 adet gece görüş sistemi olan skorsky helikopteri arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Ayrıca bir kaza ambulans uçağı da arama kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Şu ana kadar henüz kazazedelerle ilgili bir bilgiye ulaşılamadı. Çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Başta sayın Başbakanımız, Genelkurmay Başkanımız, bakanlığımızın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü herkes Başbakanlıkta oluşturulan kriz merkezi marifetiyle olayı anı anına takip ediyor. Biz de burada gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ümit ederim ki kazazedelere kısa zamanda ulaşırız.''

Yıldırım daha sonra BBP Erzincan İl Başkanlığı'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

DÜŞEN HELİKOPTERDE BULUNANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterinde bulunanların isimleri belli oldu.

Muhsin Yazıcıoğlu ve ismi henüz açıklanmayan pilotla birlikte BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, Murat Çetindağ ve İHA Sivas muhabiri İsmail Güneş ile ismi alınamayan başka bir kişinin helikopterde olduğu öğrenildi.

Yazıcıoğlu ve diğer şahısların sağlık durumuyla ilgili belirsizlik devam ediyor.

HELİKOPTERİN DÜŞTÜĞÜ HABERİ YAZICIOĞLU'NUN SİVAS'TA YAŞAYAN AİLESİNİ ÜZÜNTÜYE BOĞDU

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götüren helikopterin iniş sırasında düştüğü haberi Sivas'ta yaşayan ailesini üzüntüye boğdu.

Oğlu Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolculuk yaptığı helikopterin düştüğü haberini kızı Naciye Soysal'ın evinde, televizyondan duyduğu öğrenilen anne Fidan Yazıcıoğlu'nun gözyaşlarına tutamadığı belirtildi.

Olayın üzüntüsünü yaşayan anne Yazıcıoğlu'nun, en son dün görüştüğü oğlunun bu olaydan sağ salim kurtulmasını dilediği öğrenildi.
Kızı Naciye Soysal ile diğer oğlu Yusuf Yazıcıoğlu'nun evine gittiği belirtilen annenin, olayın üzüntüsünü yaşadığı bildirildi.
Yazıcıoğlu'nun memleketi Şarkışla'da yaşayan kız kardeşi Maviş Ocak'ın da olayın ardından Sivas'a geldiği ve şu anda annesi Fidan, kardeşi Naciye Soysal ve diğer akrabaları ile ağabeyi Yusuf Yazıcığlu'nun evinde olduğu kaydedildi.

Telefonda görüşülen BBP liderinin yeğeni Süleyman Soysal, annesi ve diğer akrabalarının gözyaşları içerisinde televizyonları izlediğini, tüm aile fertlerinin dayısı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerden ''hayırlı haberler'' beklediğini ifade etti.

Süleyman Soysal, dayısı Yusuf Yazıcıoğlu'nun da Kahramanmaraş'a gitmek üzere yola çıktığını sözlerine ekledi.



ENKAZIN BULUNDUĞU YER TESPİT EDİLDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken düşen helikopterin yer tespiti yapıldı. Helikopter, Beril Dağları civarında düştü.

''İLK DEFA HELİKOPTERLE MİTİNG YAPTIK''


Yazıcıoğlu, bugün Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Hazineden yardım almadan seçim çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederken, ilk kez helikopter kiralayarak miting yaptıklarını söylemişti.

Çağlayancerit Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Yazıcıoğlu, şu açıklamada bulunmuştu: ''Hazineden yardım almadan siyaset yapan tek partiyiz. İlk defa helikopter kiralayarak miting yapıyoruz. Seçimlerde iddialıyız. 29 Marttaki seçimlerde Türkiye'nin her yerinde küçük, büyük, belediyeler kazancağız. Seçimde doğru olanı yapın. Sizi birbirinizin yüzüne bakamayacak duruma düşürecek iş yapmayın.''

Yazıcıoğlu, mitingin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine gitmek üzere helikopterle Çağlayancerit'ten ayrılmıştı.

HELİKOPTER İŞTE BÖYLE DÜŞTÜ


"250 KİŞİLİK EKİP ARAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR''

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düştüğü bölgede, 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığına ait birer helikopter ve 250 kişilik bir ekibin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Topçu, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, olaya ilişkin ''bilgi kirliliği'' yaşandığını ifade etti.
Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin saat 16.00 sıralarında Kahramanmaraş'ın Beril dağları mevkiine düştüğünü ve cep telefonu sinyalleri ile bölgenin tespit edildiğini belirten Topcu, Başbakanlık'ta oluşturulan kriz merkezinin arama çalışmalarını koordine ettiğini söyledi.

Topçu, helikopterin düştüğü yerin tespit edildiğini ancak olumsuz hava şartlarından dolayı helikoptere ulaşılamadığını kaydetti.
Başbakanlık Kriz Merkezi'nden aldıkları bilgiye göre, 2 gece görüş imkanına sahip helikopter, Casa tipi uçak, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığına ait birer helikopter ve 250 kişilik bir heyetin arama çalışmalarına katıldığını bildirdi.
Devlet birimlerinin tüm imkanlarıyla helikoptere ulaşmaya çalıştığını belirten Topçu, Kayseri, Kahramanmaraş ve Göksun'daki devlet hastanelerinin ani bir müdahale için hazır beklediklerini, hava ambulansının bölgede olduğunu, partililerin de arama çalışmalarına katılmak için bölgede bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de yurt dışına çıkmadan BBP Genel Merkezi'ni arayarak, kazaya ilişkin bilgi aldığını ifade eden Topçu, vatandaşlardan Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunanlar için dua etmelerini istedi.

AMBULANS HELİKOPTERİ OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, sivil savunma ve kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birliklerinin karadan olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopterin, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterinin ve Emniyet Genel Müdürlüğünün bir helikopterinin havadan olay yerine sevk edildiğini bildirdi.

Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim gezileri sırasında kullandığı helikopterin Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden hareket ettikten sonra düştüğünün haber alınması üzerine, helikopterin düştüğü yerin koordinatlarının hızla tespit edildiği belirtildi.

Sivil savunma ve kurtarma birliği, Jandarma birliği ve köy korucularından oluşan arama kurtarma birliklerinin karadan, Genelkurmay Başkanlığınca gece görüş kabiliyetli bir helikopterin, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterinin, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait bir başka helikopterin de havadan olay yerine sevk edildiği ifade edilen açıklamada, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

AKDAĞ: ''TÜM EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE BEKLİYOR''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak, ''Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde bekliyor'' dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'da bulunan Bakan Akdağ, düşen helikopterin yerinin tespit edilmeye çalışıldığını bildirdi.

Helikopterin yerinin tespit edilmesinin ardından olay yerine sağlık ekiplerinin paletli ambulanslar ve helikopter ambulansıyla intikal ettirileceğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:

''Düşen helikopterin yerini tespit etmeye çalışıyorlar. Bana müsteşarımın verdiği bilgiye göre, sağlık ekipleri, kar paletli ambulanslar, helikopter ambulans hazırlanmış. Yeri tespit edilince oraya intikal edilecek. Mutlaka kurtarma ekipleri işlerinin başındadır. Muhtemelen oradaki hava şartlarıyla ilgili bir sıkıntıdan dolayı helikopter düşmüşse oraya yine helikopterle ulaşmak belki yine mümkün olamayacak.''

Kazayı yakinen takip ettiğini dile getiren Akdağ, ''Helikopter muhtemelen hava şartlarından dolayı düşmüş. Helikopterin içinde 6 kişinin olduğu belirtilmiş. Valiliğimiz, kurtarma ekiplerimiz, helikopterin yerini tespit etmeye çalışıyor. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde bekliyor'' diye konuştu.

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE YÖNLENDİRİLİYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesi sonucu yaralananların, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevhernesibe Hastanesine yönlendirileceği bildirildi.

Tıp Fakütesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Levent Avşaroğlulları, kazada yaralananların hastanelerine getirileceği yönünde kendilerine bilgi verildiğini, hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Doç. Dr. Avşaroğulları, hastanelerine getirilecek yaralı sayısının 6 olarak bildirildiğini, ancak bunun subjektif bir bilgi olduğunu kaydetti.İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara da Kayseri'deki bütün hastanelerin yaralılara müdahale için hazır olduğunu belirtti.

PARTİLİLER ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ÖNÜNDE BEKLİYOR

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterdeki yaralıların getirilmesinin planlandığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevhernesibe Hastanesi önünde partililerin bekleyişi sürüyor.

Yaralıların Kayseri'ye getirilmesinin planlandığı haberleri üzerine BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İbiş ve partililer, Gevhernesibe Hastanesi Acil Servisi önüne geldi.

Hastane önünde kurtarma çalışmaları hakkında bilgi edinmeye çalışan ve kazada yaralandığı belirtilen Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kayseri'ye getirilmesini bekleyen partililer ve vatandaşlar, yaklaşık 3 saattir Acil Servis önünde bekliyor.
Hastane binası önünde polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

DYP eski Kayseri milletvekili ve DP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal da acil servise gelerek BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İbiş, arama-kartarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüklerini ancak, henüz enkaza ulaşılamadığını söyledi.

Yazıcıoğlu'nun ''ayağında ve kolunda kırık olduğunun'' söylendiğini ifade eden İbiş, ''Tabii net bir bilgimiz yok. Bekleyişimiz sürüyor. '' dedi.

Öte yandan, Kayseri Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, bölgeye gönderilen Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ile askeri kurtarma ekiplerinin buluştuğunu ve arama çalışmalarına başladıklarını bildirdi.

GÜL: KAZAYA ÇOK ÜZÜLDÜM

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin düşmesi ile yaptığı basın açıklamasında, "Tabii haberin duyumu ile çok üzüldük. Ben hem yakın arkadaşıyım, hem Türkiye'nin siyasi bir partisinin genel başkanı. Kazaya çok üzüldüm" dedi.

ERDOĞAN: KENDİLERİNE ALLAH'TAN ŞİFALAR DİLİYORUM

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin seçim kampanyası esnasında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dağlık bir arazide düştüğünü anımsatarak, ''Henüz ulaşılamadı fakat 5 yaralı olduğu söyleniyor. Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum'' dedi.

Erdoğan, Tokat'ta Cumhuriyet meydanında düzenlenen mitingde konuşmasını yarıda keserek BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düştüğünü bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ''henüz olay yerine ulaşılamadığını fakat 5 yaralı bulunduğunun söylendiğini'' belirterek, ''Ben kendilerine Allah'tan şifalar diliyorum. Rabbim inşallah daha beterinden korusun. Daha farklı olumsuz bir haber inşallah oradan bize gelmez'' dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZNUR'UN AÇIKLAMALARI

BBP'nin Yozgat'ın Yerköy ilçesinde düzenlediği miting Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun bindiği helikopterin kaza yapması nedeniyle, buruk geçti.

Yazıcoğlu'nun Yerköy İstasyon Meydanı'ndaki mitingde yapacağı konuşmayı dinlemek üzere partililer saat 15.30'dan itibaren alnı doldurmaya başladı. 16.10'da Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterle irtibatın kesildiği haberi miting alanına ulaştı. Yazıcıoğlu ve olay hakkında bilgi almaya çalışan partinin il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkan adayı çevre illeri telefonla aradı. Bu nedenle mitinge gecikmeli olarak başlandı.
Kürsüye gelen belediye başkan adayı Alirıza Arslan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin Kahramanmaraş'ta acil iniş yaptığını belirterek, mitingi geç başlattıklarını ve kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi. Daha sonra kürsüye gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur, mitinge katılan partilileri konuyla ilgili bilgilendirdi.
Hakkı Öznur, şöyle dedi:

''Genel Başkan'ımızın bulunduğu helikopterin Kahramanmaraş'ta düştüğü yönünde haber aldık. Durumunun iyi olduğu söylendi. Yanında bulunan diğer arkadaşların da durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Şu anda Genel Başkan'ımız ve diğer arkadaşlar Kahramanmaraş'ta hastaneye kaldırıldıkları belirtildi. Genel Başkan'ımızı inşallah Başbakan olarak bu meydanlarda göreceğiz.''

Yazıcıoğlu'ndan gelen bu haber üzerine mitingde bulunanlar ''Başbakan Muhsin'' diye slogan attı.