kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Paskalya turları kriz dinlemiyor

AA
Giriş Saati : 22.03.2009 10:47
Güncelleme : 22.03.2009 17:36
Yeni Haber
Türk vatandaşlarına Nisan'da ucuz tatil imkanı sunan Paskalya Bayramı turları, krize rağmen ilgi görmeye devam ediyor...
Etstur Yurtdışı Operasyon Müdürü İbrahim Cenk Okumuş, 4 günlük Paskalya Bayramı'nda özellikle Sicilya ve Barselona'ya yoğun talep aldıklarını söyledi. ''Krizden etkilenme görülmedi'' diyen Okumuş, satışların geçen yılın Mart ayının üzerinde olduğunu bildirdi.

Okumuş, ''Çünkü, turların fiyatları çok uygun düzeyde. Hesaplı turlar zirve yapmış durumda. Sicilya uçakları doldu, Barselona'ya talep çok iyi'' dedi.

Turlara katılmak isteyen vatandaşları uyaran Okumuş, ay sonuna kadar rezervasyonların yapıldığını ama yavaş yavaş vize sorununun başlayacağını kaydetti. Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar da krizin vatandaşları ''daha güvenebileceği mecralara çektiğini'' söyledi.

''Eskiden genel olarak bu turlara talep iyiydi ama şimdi vatandaş güven nedeniyle belli tur operatörlerine kaydı, bize talep daha çok gelmeye başladı'' diyen Özkar, Paskalya Bayramı'nda İtalya ve İspanya gibi ülkelere turla gitmek için iyi düzeyde talep geldiğini ve gidişattan memnun olduklarını dile getirdi.

Özkar, ''Artık insanlar bu turların özelliklerini öğrendi, yurt dışına gitmek için Paskalya dönemini bekliyorlar" dedi.

PASKALYA TURLARI

Hristiyanların Noel'den sonraki en önemli dini bayramı Paskalya'da, özellikle İspanyol ve İtalyanlar yurt dışına tatile gitmeyi tercih ediyor ve Türkiye gibi ülkelere onlarca uçak geliyor.

Buradaki tur operatörleri de bu turistleri getiren uçakların boş dönmesinden yararlanıp, uygun fiyatlı anlaşmalar yapıyor. Normalde yurt dışı turlarında bütçenin büyük kısmını uçak ücretleri tutarken, bu anlaşmalar sayesinde Türk vatandaşlarına Barselona, Roma ve Paris gibi merkezlere uygun fiyatlı tur imkanı çıkıyor.

Paskalya döneminde özellikle Sicilya adası, Roma, Venedik, Floransa, Madrid, Prag, Barselona gibi şehirlere çeşitli günlerde turlar bulunuyor.