kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

5. Dünya Su Forumu sona erdi

ANKA
Giriş Saati : 22.03.2009 17:36
Yeni Haber
İstanbul'da düzenlenen 5. Dünya Su Forumu sona erdi. ..
Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 5. Dünya Su Forumu, "Bakanlar Konferansı Kapanış Oturumu" ile sona erdi.

Oturumda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, halka sağlıklı ve yeterli su, ayrıca uygun altyapı ve çevre hizmetleri sağlamanın devletlerin sorumluluklarının başında geldiğini belirterek, sağlıklı sudan faydalanma imkanının, bir ülkenin gelişmesi için kaçınılmaz bir şart olduğunu söyledi. Dünya ülkelerinin karşı karşıya oldukları su meselelerinin forum boyunca tartışıldığını ve bütün insanlığı ilgilendiren su meselesinin tekrar dünya gündemine geldiğini kaydeden Eroğlu, "Su forumu, farklı bakış açılarını anlama yeteneğimizi geliştirmemizi ve farklı çözümleri paylaşma fırsatını sunmamızı sağlamıştır" dedi.

Halklara sağlıklı ve yeterli su ile uygun altyapı ve çevre hizmetleri sağlamanın kendi sorumluluklarının başında geldiğini bildiren Eroğlu; "Sağlıklı sudan faydalanma imkanı bir ülkenin gelişmesi için kaçınılmaz bir şarttır" diye konuştu. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu şunları söyledi:

"Su kaynaklarının, çevrenin ve ekosistemlerin korunmasını sağlayacak bir yaklaşımla, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir. Belki tüm bunlardan daha önemlisi suyun sınırsız bir kaynak olduğu düşüncesine son vererek, tüketimimizi bu değerli kaynağın sınırlı olduğu bilincine göre uyarlamalıyız."