kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hamdi Akın

Kredi iştahsızlığı ve dava Akfen'e 1,5 milyar $'lık yatırım erteletti

EVRİM ERGİN
21.03.2009
Ekonomik kriz enerji yatırımlarını da etkiledi. Akfen Sinop'ta yapmak istediği 1,5 milyar dolarlık santral için ek süre talep etti..
Akfen'in patronu Hamdi Akın, Sinop'ta yapmayı planladıkları 1,5 milyar dolar değerindeki ithal kömüre dayalı termik santral yatırımı için EPDK'dan 1 yıl ek süre talep etti. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Akın, "Kredilerin tüm şartları ve faizlerin arttığı gibi yeni başlayacak olanlar için bankalar maalesef eskisi kadar iştahlı görünmemekte ve beklemeyi tercih etmektedirler" dedi. Akın bunun dışında toplam 400 Megawatt (MW) gücünde 1,250 milyon kw/saat enerji üretecek HES yatırımlarının devam ettiğini bildirdi.

1 YIL EK SÜRE İSTEDİ
Akın, Sinop'taki yatırımın gecikmesi ile ilgili olarak da "Fulya Uzer tarafından Danıştay 13. Dairesi'nde 2008/14078 E. Sayısı ile EPDK aleyhine yürütmeyi durdurma istemli dava açılmış olması ve halen devam ediyor olması en büyük nedendir. İkinci sebep ise finansal piyasaların bu denli büyük projeler için istekli olmamalarıdır. Bu nedenle şu an için 1 yıllık uzatma EPDK'dan talep edilmiştir" dedi. Akın, başlamış olan diğer yatırımlarının ise bir sorun olmadan devam ettiğini dile getirerek, "Aralık ayında Trabzon Novotel açılmış olup bu yıl Temmuz ayında Kayseri'de 1 Novotel ve 1 İbis otel, Gaziantep'te 1 Novotel, 1 İbis otel açılacak. Ayrıca piyasalar düzelir düzelmez yaklaşık 10 otelin daha temeli atılacak. Enerji alanında Mersin'de 400-600 MW doğalgaza dayalı santral kurma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.