kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Derin devlet isterse PKK'yı bir saatte bitirir

Sevilay YÜKSELİR
Sevilay YÜKSELİR
22.03.2009
İLİŞKİLİ HABERLER
Derin devlet isterse PKK'yı bir saatte bitirir
* Madem ki, bu kadar kolaydı silah bırakmasını sağlamak PKK'nın. O halde neden yıllardır insanlar ölüyor? Neden bu kadar beklendi?
Çünkü, derin devlet böyle karar verdi. Bakın. 1977'de Nazlı Ilıcak'a demiştim ki; 'PKK'yı derin devlet kurdu.' Ergenekon'la birlikte haklılığım ortaya çıkıyor. Derin devlet eğer isterse, PKK'yı bir saatte bitirir. Adam İmralı'da oturuyor. Güya idama mahkûm. Ama oradan bile avukatları aracılığı ile PKK'yı yönetiyor. Bunu nasıl yapıyor? Bunu o cezaevinin kâtiplerinin, güvenlik birimlerinin gözü önünde yapıyor!

* PKK ile mücadele sinirleri bozdu artık. Şu aralar durgun ama geçtiğimiz yıl çok acılar gördü bu ülke halkı.
İki taraf da gördü acıyı. Bir er şehit oluyor. Genelkurmay Başkanı'ndan, Cumhurbaşkanı'na kadar herkes geliyor. Törenler yapılıyor. Öte yandan bir PKK'lı ölüyor. Onlar da aynı şekilde cenazelerini kaldırıyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Türk halkı ile Kürt halkı birbirine düşman değil. Tüm bu olanları göz önüne alsanız, bu iki halkın birbirini boğazlaması lazım. Ama bu iki halk arasında dil ve etnik farkın dışında onlarca ortak nokta var. Bunları söylüyorum diye, birçok Kürt aydını bana kızıyor. Ama ben halkım için ne doğruysa onu söylemek zorundayım. O benim vicdani bir sorumluluğum. Bu mücadelede 50 bin gencimiz gitti. 4000 bin köy yandı. 3 milyon Kürt göç etti. Bunlar Kürt halkının lehine midir? Hayır. Gençlerimiz inandıkları için PKK'yı tutuyor. Bunlar dürüst insanlar. Ben de onlara diyorum ki; İşte, Öcalan sizin bu yürekli ama saf tarafınızı kullanıyor. Tanka, topa, panzere karşı ne kadar başarılı olabilirsiniz?