kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

21.03.2009
6'ncı Dreamliner'in montajı başladı
Boeing, test uçuşu programı kapsamında ürettiği altıncı ve son 787 Dreamliner'ın montajına, Washington- Everett'teki tesislerinde başladı. Boing'den yapılan yazılı açıklamada, "ZA006'' koduyla "Geleceğin Uçağı'' diye adlandırılan Boeing 787 Dreamliner'da, General Electric'in ürettiği "GEnx'' motorlarının kullanılacağı bildirildi. Açıklamada, "ZA001'' kodlu ilk uçağın boyanmaya hazırlandığı, "ZA002'' kodlu ikinci uçağın motor montajının tamamlandığı ve uygulama testlerine başlandığı anlatıldı. Diğer üç uçağın üretiminin de programa uygun olarak yapıldığı kaydedildi. Boeing 787 Dreamliner, 57 havayolu şirketinden 878 kesin sipariş aldı.

Pegasus müşterisini 33.99 TL'ye uçuracak
Pegasus, yeni kampanyasıyla yolcularını 33.99 TL'den başlayan fiyatlarla uçuracak. Pegasus'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'dan Adana, Dalaman, Kayseri'ye, Ankara'dan Bodrum, İzmir ve Trabzon'a karşılıklı her şey dahil 33.99 TL'den başlayan fiyatlarla uçma fırsatı sunulacak. Belirlenen yurtiçi uçuşları için 20-31 Mart tarihleri arasında biletini Pegasus'tan alanlar nisan ayında 33.99 TL'ye uçacak. 1990 yılında kurulan Pegasus'un arkasında Sabancı Ailesi'nin bazı fertleri tarafından kurulan ESAS Holding bulunuyor.

Her reçeteye katılım payı ödeyecek
Maliye Bakanlığı, yeşil kartlılardan muayene katılım payı tahsilini yeniden düzenledi. Buna göre, yeşil kartlının muayene katılım payı, reçete ile eczaneye müracaat sırasında kurumla anlaşması olan eczane tarafından tahsil edilecek. Yeşil kartlı kişiler adına sağlık kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen her bir reçete veya gözlük reçetesi için katılım payı alınacak.