kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklarına düşkün Japonlara Türk zeytini ve yağını yedireceğiz

21.03.2009
Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Japonya'da sağlıklı beslenme bilincinin artışına paralel olarak zeytinyağı tüketimi katlanarak artıyor. Bugüne kadar İtalyan ve İspanyolların hakim olduğu Japonya pazarından daha fazla pay almak için Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Japonya'nın Chiba kentinde düzenlenen, Foodex 34. Gıda ve İçecek Fuarı'na bir standla katılarak Türk zeytin ve zeytinyağını tanıttı. Fuara katılan alıcıların talep ettiği ürün gamının çok geniş olduğunu belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkan Vekili Metin Ölken, şu bilgiyi verdi: "Bazı firmalar meyvemsi sızma zeytinyağı isterken, bazıları özel tasarımlı şişelerde ambalajlı zeytinyağı, bazıları da yüksek hacimli zeytinyağı alımı yapıp yapamayacaklarını araştırıyor. Japonlar açısından güven unsuru çok önemli, yazışma yoluyla kendilerine gönderilen teklifleri ciddiye almıyorlar, Japonya'ya mal satmak isteyen firmalarımızın bizzat gelerek fuarlarda ürünlerini tanıtmaları ve ithalatçı Sofralık zeytinde ise talep edilen çeşitliliğin daha fazla olduğunu anlatan Ölken "Standımızı ziyaret eden ithalatçılar zeytini çerez şeklinde temin etmelerinin mümkün olup olmadığını sordular. Stantta yaptırılan tadımlarda sızma zeytinyağımız, yeşil zeytin, soslu dilimli zeytin, siyah zeytin ve siyah ve yeşil zeytin ezmeleri sunulmuş ve Japon alıcılar tarafından beğenildi" dedi.