kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Geceliği 1 TL'ye tatil

ANKA
Giriş Saati : 22.03.2009 11:26
Güncelleme : 22.03.2009 17:05
Yeni Haber
İngiltere'de tur operatörlerinin müşterileri çekmek için görülmemiş fiyat indirimlerini yaptıkları belirtiliyor. ..
The Sunday Times gazetesi, büyük tur operatorü Thomas Cook'un, Marmaris'teki üç yıldızlı bir otelde bir haftalık tatilini 3.46 sterlin (yaklaşık 8.4 lira) gibi "komik" bir fiyattan satışa sunduğuna dikkat çekerken "Fiyat savaşları, Türkiye'deki 3.46 sterlinlik haftalık turu ile başlıyor" başlığını kullandı.

Pazar günlerinde İngiltere'de yayınlanan The Sunday Times gazetesi, tur operatörlerince yaptığı görülmemiş indirimleri "fiyat savaşları" olarak nitelendirdiği haberinde "Endişeli tur sektör patronları, satılmayan binlerce odayı doldurmaya çalışırken tur operatörleri, fiyatları görülmemiş düzeye indiriyor. Bazı sahil yerlerinde gecelik fiyatı kişi başına 49 pen (yaklaşıl 1.2 lira) gibi düşük" diye yazdı.

En cazip tekliflerin, sadece otel sağlanan, uçuş ayrı alınan paketlerde olduğunu kaydeden gazete, bir örnek olarak Mayıs ayı için 3.46 sterline satılan Marmaris'te üç yıldızlı bir otelde bir haftalık tatili gösterdi.

İngiliz gazetesi, çeşitli operatörlerin Mısır ve İspanya gibi ülkelerde de sundukları çok çekici paketlere dikkat çekildiği haberinde uçuş fiyatı eklendiğinde de tatil fiyatlarının hala çok ucuz olduğunu kaydetti. Haberde bir örnek olarak Mayıs ayında Dalaman'a EaseJet ile giriş dönüş uçak biletinin 155 sterlinden satıldığına işaret etti.

Piyasadaki kapasite fazlasının hem tatilcilerin reservasyon yapmak için beklemeleri hem de yurt içindeki tatil yerlerine artan ilgiye bağlandığı haberde İngiltere'de Weymouth için bilgi edinmek üzere yapılan başvuruların geçen yıla göre yüzde 78 arttığı, bazı kamp ve karavan yerlerinin okul tatili dönemi için şimdiden tamamen dolduğu da belirtildi.