kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ateşler yakıldı, halaylar çekildi

21.03.2009
Türkiye son yılların en sakin ve coşkulu Nevruz Bayramı'nı geçirdi. DTP'nin organize ettiği Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin'deki kutlamalara büyük kalabalıklar katılıp ateş yaktı..
Her yıl olayların yaşandığı, gösterilerin düzenlendiği, polisin müdahalesiyle son bulan nevruz kutlamaları bu yıl sakin geçti. Edirne'den Kars'a, Trabzon'dan Mersin'e kadar her yerde kutlama yapıldı. En büyük kutlama DTP'nin organizasyonu ile Diyarbakır'da yapıldı. Diyarbakır'daki kutlamada 100 binin üzerinde katılımcı toplandı, yine PKK bayrakları ile Apo posterleri açıldı. Güvenlik önlemleri her yıl olduğu gibi bu yıl da en üst seviyedeydi, ancak polis bu kez "gözlerden uzak' kalmayı tercih etti. Kutlama alanına gelenlerin büyük bölümünün yerel giysiler giydiği gözlendi. Vatandaşların yanısıra DTP'nin eşbaşkanları da dahil tüm milletvekilleri ve belediye başkanları ile parti yöneticileri de kutlamalara, teröristler ve peşmergelerin kullandığı yerel kıyafetlerle katıldı. Kutlamalara yurt dışından da ilgi oldukça yoğundu. Yabancı gazetecilerin yanı sıra, yabancı siyasal ve sosyal gözlemciler de Diyarbakır'a akın etti. Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına DTP'ye göre 300 bini aşkın kişi katıldı. Ancak güvenlik birimleri katılımcı sayısının hesaplamalara göre 55 bin dolayında olduğunu belirtti. Tarafsız gözlemciler sayının 100 bin civarında olduğu görüşünde birleşti. Kutlamalara CHP İl Başkanı Mustafa Değer ve Anavatan Partisi il başkan yardımcısı Muhammet Akar da katıldı.

TUNCELİ'DE AYRI ATEŞ
Güneydoğu'da Diyarbakır'ın yanı sıra Tunceli, Mardin, Şırnak, Siirt ile Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçeleri başta olmak üzere, Türkiye'nin hemen her köşesinde gerçekleşti. Tunceli'de sabah resmi kutlama yapıldı, öğleden sonra ise DTP'nin organize ettiği kutlama gerçekleştirildi. Kültür Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen kutlamada Nevruz ateşini İl Valisi Mustafa Yaman da katıldı. Valilik tarafından Kültür merkezinde düzenlenen etkinliklere geniş katılım olduğu gözlendi. DTP tarafından düzenlenecek kutlamalar için ise bugün seçildi. Bugün şehirde geniş katılımlı bir kutlama düzenlenecek. Bu arada Mersin Emniyet Müdürlüğü de nevruz öncesi Mersin'in kenar mahallelerinde yaşayan çocuklara top dağıttı. Dağıtılan toplardan almak isteyen yüzlerce çocuk, birbirleri ile yarıştı.

Haber ve Fotoğraflar: Hüseyin KAÇAR-Recai KÖMÜR- Ercan TOPAÇİ-Naim KAZANDIOĞLU- Ali EKEYILMAZ- Hasan AY- Deniz DERİN- Mesut ER- Zeynel YAMAN- Tijen BURULTAY- Şuheda AYKUT- Emin ÖZENER- İlhami YILDIRIM- Ercan BİTTİ / SABAH
Haberin fotoğrafları