kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kredi kartı borcu tüketici kredisine dönüştürülecek

HAZAL ATEŞ / ANKARA
21.03.2009
Vergi indirimlerinin öne çıktığı ekonomik paketlerin ardından gözler reel sektör ile bireysel tüketicilerin kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasına çevrildi..
Vergi indirimlerinin ön plana çıktığı ekonomik paketin ardından gözler reel sektör ve bankalar arasındaki finansman sorununu çözmeye dönük 5'inci pakete çevrildi. Ekonomi yönetimi, reel sektörün borçları, tüketici kredileri ve kredi kartlarında yaşanan sıkıntıları giderecek yeni bir "barış projesi" üzerinde çalışıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Kriz ortamındayız, insanlar sıkıntı yaşıyor. Kredi kartı borçlarında yapılandırmaya gidilmesi şart" dedi.

BARIŞ PROJESİ OLACAK
Proje kapsamında, takibe düşen kredilerin tüketici kredilerine dönüştürülmesi planlanıyor. Bunun karşılığında bankaların rahatlatılması amacıyla kredilerden alınan yüzde 5'lik Bankacılık Sigorta ve Muameleleri Vergisi'nin (BSMV) ve stopajın belli bir süreyle alınmaması öngörülüyor. Türkiye Bankalar Birliği de, kredi kartları ve tüketici kredilerine yönelik bir çalışma grubu oluşturdu. Çalışma grubunun ortaya koyacağı rapor borç yapılandırmasının önemli bir ayağını oluşturacak. Canikli , borç yapılandırmasının bankaların da menfaatine olacağını belirterek, "Bu noktada sorunun taraflarından birisi olan bankalardan da adım atmalarını bekliyoruz. Esas gayemiz vatandaşın, reel ve mali sektörün rahatılması" dedi.