kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kuvvetli yağış uyarısı - HARİTALI

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 22.03.2009 08:56
Güncelleme : 22.03.2009 17:19
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı kesimleri, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Yağışların, Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta ve Burdur), Batı Karadeniz'in batısı (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük) ile Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, batı bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu'dan (Poyraz) hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinden sonra Güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Marmara'nın güney ve doğusu, kıyı Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ve Denizli çevrelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Antalya, Isparta, Burdur, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Denizli çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Gün boyu etkili olacak kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı tedbirli olunması istendi.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR: Sabah saatlerinden sonra Güney Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'da güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar, soba ve baca zehirlenmeleri, çatı uçması v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren; İç Ege (Kütahya, Afyon ve Uşak) karla karışık yağmur, gece saatlerinde kar yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; Güney Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı, öğle satlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz kıyılarında gökgürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) karla karışık yağmur şeklinde olacak. Yağışların; Batı Akdeniz'de (Antalya, Isparta ve Burdur) kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kuzeybatısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; sabah ilk saatlerde kuzeybatı kesimlerinde karla karışık yağmur, öğle saatlerinde bölge genelinde yağmur, akşam ve gece kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar; güney ve güneybatıdan (Lodos) kuvvetli olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı (Zonguldak, Bolu, Düzce, Bartın ve Karabük), ile zamanla bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, sabah saatlerinde iç kesimlerinde karla karışık yağmur, akşam ve gece kar şeklinde olacak. Yağışların; öğle saatlerinde batısında (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük) kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz aralıklı yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde iç kesimlerinde (Çorum, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Malatya çevreleri aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, öğleden itibaren bölge geneli çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı (Adıyaman, Gaziantep ve Kilis) aralıklı yağmurlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...