kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Mart 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Tansu Çiller ABD'den ne zaman döner ?

Emekli bir bürokratla telefonda konuşurken ordan burdan, laf 28 Şubat'a geliyor. Ona, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun, "Seçime 1 hafta kala AKP Hükümeti 28 Şubat'a adı karışanları gözaltına alacak" sözlerini hatırlatıyorum.
"Hiç şaşırmadım" diyerek başlıyor yorumlamaya ve o döneme ait bir yığın anekdot anlatarak okkalı bir 28 Şubat analizi çakıyor. Tabii analizi yaparken bir yandan da dönemin yetkili mercilerine göndermeler yapıyor. En başta Tansu Çiller'e...
Sonra başlıyor beni fırçalamaya!
"Bir de, 'gazeteciyiz' diyorsunuz kendinize. Soruyorum size, nerede bu Tansu Çiller? Hiç merak etmediniz mi bu hanımefendi eşi beyefendi ile birlikte nereye gitmiş? Niye gitmiş? Ne zaman dönecekmiş?.."
Beni boşu boşuna fırçaladığını verdiğim yanıttan sonra anladı bizim eski bürokrat anladı anlamasına ama bu arada da benim aklıma kurcalamam gereken önemli bir soruyu taktı!
Biliyordum Çiller çiftinin 1 ayı aşkın zamandan beri Amerika'da olduklarını. Bunu biliyordum bilmesine ama eski başbakanımızın Ergenekon Davası kapsamında gözaltına alınma korkusuyla yurtdışına çıkmış olabileceğini şahsen hiç aklıma getirmiyordum.
"Dalan'ın işin içine dahil edilmesi Tansu Hanım'ı da, Özer Bey'i de panikletti. O nedenle, Dalan'a yapılan operasyonlardan kısa bir süre sonra derhal ABD'ye uçtular. Sorsanız, 'Bu ay sonu gelecekler' deniliyor ama ben inanmıyorum. Çiller çifti ancak Bedrettin Dalan ne zaman geri dönerse o zaman döner" yorumları bizim emekli bürokrata ait.
Doğrusunu isterseniz bu yorumla benim de kafam acayip karıştı. Biliyorum ki okuduktan sonra sizin de karışacak. O zaman ne olması lazım?
Eski Başbakanımız Tansu Çiller'in, ABD'den de olsa muhakkak bir ses vermesi lazım!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın