kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SİNCAN’DA 100 BİN KİŞİ... Başbakan Erdoğan dün önce Elazığ’da (yanda) seçmenlere seslendi. Erdoğan daha sonra Ankara, Sincan’a geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne göre, Sincan’daki AK Parti mitingine (üstte) yaklaşık 100 bin kişilik katılım oldu.

Erdoğan'ın Sincan keyfi: Halep oradaysa arşın burada

Bülent AYDEMİR - Erkan KÖSE / SABAH
21.03.2009
Sincan'daki kalabalık Erdoğan'ı memnun etti. CHP'nin Tandoğan mitingine gönderme yapan Başbakan, "Halep oradaysa arşın Sincan'da" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün önce Elazığ'da, daha sonra Ankara'da halka seslendi. Muhalefete yüklenen. Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal ile aynı günü seçerek Ankara'da vatandaşların karşısına çıktı. Sincan'da 100 binin üzerinde bir kalabalığa seslenen Erdoğan, Az önce Vatandaşların Nevruz'unu kutlayan ve "Bunları sandığa gömün" diye çağrıda bulunan Erdoğan, CHP'nin Tandoğan mitingine gönderme yaparak Sincan'daki kalabalığı da işaret edip, şöyle dedi: "İşte tablo ortada. Nasrettin Hoca'nın hikayesini biliyor musunuz? Bir palavracının teki Nasrettin Hoca'nın yanına gelmiş, 50, 60, 70 arşın atlarım demiş. Hoca da atla demiş. Bunun üzerine palavracı, Halep'te iken atlardım demiş. Biz de sayın Baykal, sayın Bahçeli, Halep oradaysa arşın Sincan'da." Erdoğan'ın diğer mesajları şöyle:

YARGIYA ŞİKÂYET: "Devletin zirvesini bu kadar tehdit eden, yargıyı savcıyı tehdit eden bir devlet adamı olabilir mi? Bu kadar tehdit alan yargı, niçin bu zata karşı kalkıp da haklarını savunmaz bunu da anlamıyorum. Anayasa'da yargı sürecine müdahale edenlerin aslında yargılanmaları gerekirken, Sayın Baykal'a bugüne kadar açılmış bir dava yok. Aynı şeyi başkalarına yaparlar mı bu da beni düşündürüyor."

"SAYGINI TAKIN": "Milletin değil de çetelerin avukatlığına soyunanlara görün bakalım daha neler olacak. Seçimden sonra çetelerle milletini tehdit edenler boylarının ölçüsünü alsınlar. Sayın Baykal'ın yeni bir rahatsızlığı daha başladı. Milletin valilerini tehdit ediyor. "AK Parti ile gelen AK Parti ile gider" diyor. Bu milletin valisine sen saygısızlık edemezsin. Sen önce saygını takın."

"YES, NO DİYEN VALİ": "Bu valileri atarken sayın Baykal, "söyle hangi valiyi atayalım" sana mı soracağız. Yoksa Bolu Valisi gibi senin genel sekreterin gibi yes-no (evet-hayır) telefonlaşanlarla mı yapacağız?"

"CHP'Lİ İL BAŞKANLARI VALİLİK YAPTI": "Bu ülkenin demokrasi tarihinde CHP'nin il başkanlarının valilik yaptığını iyi biliyoruz.AK Parti'nin il başkanlarının böyle bir derdi yok.

"ÇİLE ÇEKE ÇEKE GELDİM"
Erdoğan, AK Parti seçimden birinci parti olarak çıkmazsa siyaseti bırakacağını belirtirken Baykal'a da çağrıda bulundu: "Sen birinci parti olamazsan siyasetten veya genel başkanlıktan çekilmeye var mısın? Çekil de CHP'li vatandaşlarım da rahatlasın. Senden kurtulsunlar. Niyetin yoksa ben böyle bir anamuhalefete bayılırım. İşimiz çok kolay. Böyle muhalefete can kurban." Erdoğan şunları söyledi: "Dün Baykal bana diyor ki, 'Sen emek bulamayanın halinden anlar mısın.' Sayın Baykal ben onu çok iyi anlarım. Ben o çileyi çeke çeke geldim. Tırnaklarımla kazıyarak geldim. Su da sattım, simit de sattım. Okul ihtiyaçlarımı karşılaya karşılaya geldim. Öyle büyüdüm, öyle yetiştim. Ondan çok iyi anlarım. "
Haberin fotoğrafları