kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Sevilay YÜKSELİR
SEVİLAY yazıyor

Bu da THY'nin Alevi açılımı...

Başını Ankaralı Şenol Tatlıbal ve Kerküklü Abdülaziz Wahid 'in çektiği bir grup Alevi ilginç bir proje için Türk Hava Yolları'nın kapısını çaldı ve yönetime, "Türkiye'deki Alevileri Kerbela'ya götürmek istiyoruz. Lütfen bize destek olun" talebinde bulundu. Bu ilginç projenin fikir babalarıyla tesadüfen bir araya geldim. Projelerini hayata geçirmek konusunda son derece kararlı görünen Tatlıbal ve Wahid'in hedefi THY'nin Kerbela'ya karayoluyla bir buçuk saatlik mesafedeki Necef'e uçmasını sağlamaktı. İkili heyecanla beni aradı ve görüşmenin olumlu geçtiğini, THY yönetimin projenin hayata geçmesi için kolları sıvadığını aktardı.
"Yahu niye bu kadar heyecanlısınız siz? Yoksa bu işten çok mu para kazanacaksınız?" diye espriyle takılınca biraz bozuldular. Ve heyecanlarının asıl nedenini aynen şöyle aktardılar: "Sevilay Hanım. Heyecanımız Türkiye'de bir ilke öncülük ediyor olmamızdan. Biliyorsunuz. Biz Aleviler için aradan asırlar da geçse unutulmayacak kadar derin, anlamlı, öğretici bir olaydır Kerbela Olayı. İyi ile kötünün, zalim ile mazlumun, lanetli ile kutsalın, karanlık ile aydınlığın hesaplaşmasıdır. İnsanlık dışı katliam olarak tarihe geçen Kerbela Olayı sadece biz Aleviler için değil, tüm İslam alemi için çok büyük anlam taşır. Çok mutluyuz çünkü THY yönetimi Kerbela için düzenleyeceğimiz turlara destek verme kararı aldı. Bundan böyle THY sadece Bağdat'a değil, Necef'e de Kerbela ziyaretçilerine özel uçacak. Üstelik de en uygun fiyat uygulaması ile. Heyecanımız ondan, kazanacağımız paradan değil!"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın